Acasa Tehnologie Scăderea vânzărilor de pc-uri determina Intel să facă restructurări masive

Scăderea vânzărilor de pc-uri determina Intel să facă restructurări masive

by Dragos Schiopu

Intel este cea mai importantă companie de semiconductoare din întreaga lume. În ultimul timp, aceasta a suferit pierderi semnificative din cauza scăderii vânzărilor pe piaţa de computere, iar în prezent conducerile încearcă din răsputeri să facă faţă consecinţelor. Una dintre variantele către care coordonatorii Intel apelează este demiterea din posturi a câteva mii de angajaţi, reducând astfel costurile totale ale companiei. De asemenea parcursul companiei din anul 2022 se poate vedea pe acest site fullonline.

Ce soluţie au găsit coordonatorii Intel?

O statistică apărută la mijlocul acestui an arată că Intel avea mai mult de 100.000 de angajaţi la nivel mondial, însă conducerile s-au decis să facă o schimbare. Rezultatele pe al 3 lea trimestru al anului, anunţate pe data de 27 octombrie au reprezentat cel mai bun prilej pentru a avea loc marele anunţ despre restructurările din cadrul companiei. 

Diviziile care s-au dovedit a fi cele mai afectate de vestea din cadrul grupului Intel au fost cele de marketing şi vânzări. Restructurările companiei au afectat mai mult de 20% din cadrul personalului angajat în aceste departamente, lucru care a stârnit controverse. 

Chiar şi în prezent, Intel suferă consecinţele schimbărilor de pe piaţa de vânzări. Cererea insuficientă pentru computere, produse pe care Intel se baza cel mai mult pentru a obţine profit a dus la scăderea companiei în topul cu producătorii rivali. 

Supoziţiile pe care conducătorii companiei le făceau la mijlocul verii trecute spuneau că vânzările computerelor de anul acesta vor fi cu 11 miliarde de dolari mai mici decât cele de anul trecut, suma uriaşă pentru gigantul american. Acesta a fost şi momentul în care Intel a decis că trebuie să facă economii în 2022 şi că una dintre cele mai bune metode ar putea fi restructurarea personalului.

Este pentru prima oară când Intel face restructurări în rândul angajaţilor?

Ultima oară când Intel a concediat un număr mare de angajaţi a fost cu 6 ani în urmă, atunci când mai mult de 12.000 de posturi au fost eliberate, ceea ce reprezenta aproximativ 11% din numărul total.

 Până în prezent, datorită scăderii producţiei, conducerea a făcut şi alte încercări de restructurări, a închis diferite departamente, iar la începutul anului 2022 nici măcar nu a mai organizat angajări.

Analiza vânzărilor Intel din 2022 se poate vedea pe acest site fullonline

Conform unei statistici efectuate de firma de cercetare de piaţă IDC, în ultimele luni ale acestui an s-au efectuat cu 15% mai puţine vânzări decât în aceeaşi perioadă a anului 2021. Asta arata si publicatia fullonline. De asemenea cei mai mari importanţi producători  care folosesc componentele Intel, printre care se numără şi Hp, Dell şi Lenovo au suferit scăderi uriaşe ale vânzărilor.

Pentru Intel nu este uşor să anunţe o parte din personalul său că este concediat. La începutul anului a fost organizat un Lobby, care avea ca scop obţinerea unui pachet de stimulente de 52 de miliarde de dolari destinaţi companiei care avea în plan să îşi extindă activitatea din SUA.

s-ar putea sa-ti placa