Acasa Tehnologie Sania lui Mos Craciun a devenit high-tech!

Sania lui Mos Craciun a devenit high-tech!

by Dragos Schiopu

Noaptea dinspre 24 decembrie inspre 25 decembrie este cea mai aglomerata pentru Mos Craciun. Ce te faci cand trebuie sa ajungi la toti copiii din lume in doar o noapte? Chiar daca schimbarile de fus orar te ajuta, vechea sanie este ca o Dacie care a fost buna la viata ei, insa care nu mai face fata cererii. Rudolf a îmbătrânit și el, nasul nu îi mai strălucește la fel ca inainte așa că cei de la General Electric Global Research s-au gândit să vină în ajutor! Nu se poate ca Mosul să lase copiii fără cadouri din cauza unor probleme ”tehnice”, nu?

Tehnologii la nivel inalt

Conceptul saniei high tech este original si vine cu tot felul de inovatii gata sa il propulseze rapid pe Mos Craciun in cele mai departate colturi ale lumii. Sania vine cu un motor aerodinamic si un sistem de racire Dual Plezoelectric Cooling Jets si tehnologie  Air Traffic Management folosit chiar de NASA pentru control aerian.

mos craciun high-tech

Daca tot am mentionat mai devreme motorul, acesta este Electric Traction Motor cu o tehnologie deseori intalnita la masinile electrice – MEM switching. Sania e acoperita cu un strat protector care nu lasa apa si gheata sa se depuna – Icephobic Coatings, iar farurile OLED asigura un maxim de vizibilitate si nu consuma multa energie.

Monitorizarea nivelului de veselie

Fiindca Mosul e batran si mai are din cand in cand probleme cu tensiunea, cei de la GE au adaugat si un Wireless Medical Sensor. Acesta masoara bataile inimii fara ca persoana sa fie conectata in mod direct la vreun aparat. In plus, elfii pot vedea intotdeauna unde este Mosul si in ce stare se afla cadourile prin tehnologia Asset Intelligence Tracking Tech. Alte inovații includ: 3-D Printed Fabric-covered Sleigh Blade, Ceramic Matrix Composites și Durathon Battery.

Acum cu siguranta toate cadourile vor fi unde trebuie pana in dimineata de Craciun.

Cine are nevoie de magie cand exista tehnologie? 🙂

Sursa

 

s-ar putea sa-ti placa