Acasa Tehnologie Samsung lucreaza la o noua tehnologie ce va poate transforma telefonul intr-un laptop

Samsung lucreaza la o noua tehnologie ce va poate transforma telefonul intr-un laptop

by Dragos Schiopu

c

Dezvoltatorii de la Samsung au venit de fiecare data cu cate o noutate in domeniul tehnologiei, fie ca vorbim de un telefon super inteligent sau o tableta. De data aceasta, Samsung a cumparat un nou patent, o noua tehnologie ce le va permite dezvoltarea unor module cu ajutorul carora utilizatorii sa poata folosi telefonul pe post de laptop. Este o tehnologie imprumutata, intrucat cei de la Asus au fost primii care au reusit sa integreze sistemul in ASUS Transformer Book V, cel care a dat startul unui nou trend, care inca nu s-a lansat pe piata.

Cei de la ASUS sunt primii care au reusit sa transforme telefonul intr-un laptop hibrid, mai exact, ASUS Padfone. Vorbim despre o tehnologie noua, o tehnologie care este inca in stadiul de dezvoltare, astfel incat nu se stie cu exactitate o data oficiala de lansare. Dezvoltatorii de la Samsung au preluat tehnologia celor de la ASUS si au patentato sub numele lor, oferindu-le astfel oportunitatea de a lucra in deplina siguranta si a avea imputernicirea de a veni primii pe piata cu acest nou modul.
Telefonul, cu toate ca ruleaza Android, atunci cand va fi integrat in carcasa laptop-ului, intregul sistem de operare se va transforma in Windows. Ecranul acestuia poate fi folosit pe post de Touchpad, ajutand astfel la o interactiune mult mai usoara cu OS-ul Microsoft. Printre multe altele, bateria telefonului nu va avea de suferit in momentul in care fi pusa sub tensiune, ci mai degraba se va incarca si opri in momentul in care nu va mai avea nevoie de energie electrica.

Din pacate, fiind o tehnologie inca in stadiul de dezvoltare, nu stim daca va aparea vreodata pe piata, sau daca vom reusi sa o vedem integrata pe un device portabil in viitorul apropiat, intrucat timpul acordat dezvoltarii si punerii la punct a intregului sistem, astfel incat sa functioneze la parametrii optimi, este destul de mare.

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

alexandru 26-06-2015 - 16:54

Nu ar fi o idee rea pentru ca in felul acesta telefonul ar tine loc si de tableta si de laptop. O sa dureze insa pana ce telefoanele o sa fie competitive cu performantele unui laptop ca spre exemplu sa ai 8 GB RAM si mai trebuie rezolvata problema supraincalzirii unor telefoane cand sunt utilizate la maxim pe o perioada de mai multe ore.

Comentariile sunt inchise.