Acasa Portabile Samsung Galaxy Tab 3 alaturi de Intel Atom

Samsung Galaxy Tab 3 alaturi de Intel Atom

by Dragos Schiopu

Tabletele sunt la mare cautare, iar Samsung si Apple domina clar piata in aceasta categorie. Galaxy Tab 3 este o tableta care se remarca prin design si performanta. Ea vine cu un procesor de la Intel care este foarte reusit pentru acest segment de piata. Vorbesc de un procesor care asigura rularea impecabila a sistemului de operare Android.

samsung-galaxy-tab

Samsung Galaxy Tab 3 este o tableta cu un design reusit. Remarcam imediat butoanele acestei tablete care sunt pozitionate intr-o alta forma decat ne-a obisnuit Samsung insa mie mi se pare o idee foarte buna. Designul este clasic pentru companie. Cand ma uit la tableta parca ar fi un Note 2 turtit, cu dimensiunile de rigoare mai exact 243.1 x 176.1 x 8 mm. Tableta este foarte usoara avand doar 510 g pentru 10.1 inci.

Spuneam de procesor care este un dual core Intel Atom Z2560 la 1.6 Ghz care obtine in Antutu putin sub 18.000 de puncte. Pentru mai multe teste benchmark ale tabletei Samsung Galaxy Tab 3 puteti da click pe link, insa pe mine ma intereseaza mai putin aceste rezultate. Alaturi de 1GB de RAM si sistemul de operare Android 4.2.2 Jelly Bean tableta Galaxy Tab 3 ruleaza fara probleme cele mai noi jocuri avand ca si GPU un PowerVR SGX544MP2. Solutia grafica aleasa este foarte buna pentru un display de 10.1 inci care are o rezolutie de 1280 x 800 cu 149 ppi. Astfel, tableta poate fi aleasa si daca ne dorim sa ne mai jucam din cand in cand.

Acum ca am vorbit de hardware sa trecem putin si la display. Tableta are un ecran de 10.1 inci dupa cum spuneam mai sus. Poate unii dintre voi considera ca 149 ppi este putin, insa puteti viziona un film HD foarte bine pe aceasta tableta conform celor de la recomand.ro. Practic rezolutia de 1200 x 800 este destul de buna pentru 10.1 inci mai ales ca avem si o baterie de 6800 mAh. Spun asta pentru ca o rezolutie mai mare presupune o autonomie mai mica.

Un mare atuu este modemul 3G integrat. De asemenea, daca vorbim de conectivitate Galaxy Tab 3 exceleaza. Pe langa 3G de care am mentionat, tableta are Wifi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth v4.0 cu A2DP, GPRS, EDGE, USB 2.0, GPS cu A-GPS si GLONASS. Practic avem cam tot ce tine de conectivitate.

In concluzie Galaxy Tab 3 este o tableta foarte buna care nu are lag in meniu, ruleaza foarte bine atat aplicatiile cat si jocurile datorita solutiei Intel si PowerVR.

s-ar putea sa-ti placa