Imi doream de ani de zile o asemenea jucarie pentru ca mereu am sustinut sus si tare ca telefonul poate fi folosit pe post de computer, fara niciun fel de probleme. Crescut odata cu tehnologia, imi aduc bine aminte cand odata cu aparitia procesorului de 600 MHz la PC, am putut vedea filme fara probleme. De aceea, nu am inteles niciodata de ce telefoanele cu procesoare de peste 800 MHz nu au venit niciodata cu o placa video integrata care sa poata face posibila utilizarea lor si pe post de computer. Acest Multimedia Dock este mai mult decat binevenit si sper sa apara si pentru alte modele de tablete si telefoane.
Cand am aflat prima oara de acest device, inca nu se gasea in magazinele din Romania, dar am decis sa astept totusi si sa nu il comand dupa ebay, si bine am facut, pentru ca doua zile mai tarziu il comandam si ridicam de la evoMAG.ro.
Specificatii tehnice:
- 3 porturi USB
- un port multimedia pentru casti si microfon
- un port mini usb pentru alimentarea dock-ului
- un port HDMI pentru semnal video
Imediat dupa cumpararea lui, mi-am luat si doua cabluri, unul de HDMI pentru a-l utiliza pe televizor si altul HDMI to DVI pentru a putea utiliza telefonul pe un monitor extern. Desi am inteles ca exista tot felul de limitari la Android, legate de hardurile externe sau de extensiile NTFS, am vazut ca exista ceva softuri si aplicatii care permit totusi montarea unui hard extern pe telefon. Inca nu m-am documentat despre acest lucru, dar promit sa revin cu un articol separat despre instalarea unui HDD pe Android, pentru ca este singurul lucru pe care il mai doresc de la acest Multimedia Dock Station.
Pe cele 3 porturi usb, se pot conecta, pe langa mouse si tastatura, si un joypad extern la care va puteti juca diverse jocuri. Aseara am descoperit si un emulator de playstation pe care urmeaza sa-l cumpar zilele urmatoare, pentru ca abia astept sa ma joc un Tekken 3 direct de la telefon conectat la plasma mea Samsung de 107 cm.
Atentie, dock-ul nu functioneaza daca nu este alimentat. Oricum, in general este facut sa stea pe birou, conectat cu perifericele, dar dimensiunile si greutatea il fac portabil si utilizabil in orice situatie. Cred ca e mai greu de carat cablul HDMI, decat dock-ul in sine. Alimentarea lui se poate face si de la incarcatorul telefonului, fiind identice si probabil de la orice alt incarcator usb de 5V.
Cred ca este ideal pentru task-uri simple si pentru cei care nu au nevoie de un computer extrem de performant pentru a scrie pe blog, pe retelele sociale si, de ce nu, probabil si pentru programatori. Inca nu am testat asta, din cauza lipsei hardului extern, unde tin toate proiectele la care lucrez.
Spuneam in urma cu ceva vreme ca telefonul Samsung Galaxy Note II creste productivitatea si se apropie de cea a unui computer. Ei bine, cu acest device, deja cred ca poate inlocui un computer atunci cand nu ai nevoie de putere mare de calcul (prelucrari video, grafica 3D sau alte nebunii).
Am facut si un video cu o scurta prezentare a lui: