Acasa Tehnologie Samsung Galaxy Note 3 primeste Android 4.4.2 si in Romania

Samsung Galaxy Note 3 primeste Android 4.4.2 si in Romania

by Dragos Schiopu

S-a intamplat aseara, cand am vazut ca telefonul descarca deja un nou update. Era deja prea tarziu sa stau dupa el, asa ca am lasat telefonul la incarcat si abia dimineata am initiat procedura de instalare a noii versiuni pe Galaxy Note 3. Nu vine cu modificari majore, din cate am citit pe net, iar primele modificari pe care le-am observat au fost iconitele de pe bara de sus, care sunt albe.

kitkat-note-3

Tot din ce am citit pe internet, se pare ca Android 4.4.2 KitKat consuma mai putine resurse, marind timpul de utilizare al telefonului. Acest lucru se intampla datorita faptului ca KitKat consuma mai putina memorie.

Mai jos o sa enumar si alte cateva beneficii pe care le aduce Android 4.4.2 KitKat:

Acces instant la camera foto

Acum puteti accesa camera foto foarte rapid, direct de pe ecranul telefonului, cu un simplu swipe. Atentie, aceasta optiune nu este valabila decat daca aveti Look Screen pe Swipe. De exemplu, eu pentru ca am activat un pattern, nu pot beneficia de aceasta optiune de deschidere rapida a camerei foto.

Screenshots_2014-03-26-12-24-09

Daca totusi nu va deranjeaza faptul ca aveti Look Screen setat pe un simplu Swipe, puteti activa aceasta optiune in modul urmator: Mergeti la Setari -> Device -> Lock Screen si activati Multipe Widgets. Acolo aveti posibilitatea de a avea pe ecran la deblocare si optiunea de a activa rapid camera foto.

Bara de notificari transparenta

Abia se observa. Cred ca e unul din detaliile mai putin semnificative. La fel, si iconitele de pe aceasta bara de notificari au devenit albe. Greu de spus daca imi placeau mai mult colorate sau nu.

Alegerea aplicatiei de SMS

Google Hangout preluase  la mineinca de ceva vreme controlul aplicatilor sms. Singurul lucru prost atunci cand primeam mesaje era ca imi apareau atat in hangout, cat si in aplicatia default de mesaje si trebuia sa le vad practic de doua ori ca sa scap de notificari. Sper ca acum sa nu mai fie nevoie sa fac asta.

Screenshots_2014-03-26-12-11-22

Suport build-in pentru cloud printing

Optiunea pentru aceasta se gaseste la sectiunea de setari. O sa fie interesant de asemenea cand vom putea suporta si imprimante 3D pe telefon.

Altele

In zona NFC a aparut optiunea „Tap and pay”, dar din pacate nu sunt inca aplicatii pentru plata in Romania. Ar fi interesant daca se integreaza in viitor aceasta optiune cu PayPal si incepe sa fie disponibila in magazine. De asemenea, speram ca si Google Wallet sa faca ceva pasi in aceasta directie.

s-ar putea sa-ti placa

4 comentarii

misu 11-07-2014 - 21:01

este foarte aiurea ,cand aveam 4.3 puteam folosi foarte multe aplicatii de inregistrare a convorbirilor telefonice.De cand am 4.4 ,oricare aplicatie de acest gen nu mai functioneaza.Daca gasiti vreuna va rog sa ma anuntati,eu stiu ca e din platforma program acest bug tampit.

Dragos Schiopu 11-07-2014 - 22:48

E pur si simplu o chichita legala. Fi atent daca dai pe speaker si inregistrezi convorbirea cu un reportofon nu e nici o problema. Insa softul din punct de vedere tehnic este undeva intre tine si celalalt vorbitor. Adica se considera ca este o interceptare a convorbirii si nu o inregistrare a ei. Astfel incat producatorii de telefoane sunt obligati de lege sa blocheze aceasta functionalitate in foarte multe tari. La 4.3 cred ca descoperisera progratori o cale sa ocoleasca acest blocaj pentru ca nici acolo softul pe care il foloseam nu mergea initial si pe urma la un update a inceput sa mearga.

Stiu, suna stupid chestia asta. Mie mi se pare foarte normal sa inregistrez convorbirile.

Misu 13-07-2014 - 07:42

Dar de ce pe s5 functioneaza aceste aplicații? De ce trebuie sa auda cei din jur ce vb eu la telefon? Convorbirea pe care vreau sa o înregistrez vreau sa fie confidențială, dacă dau pe speaker aud si alții si poate ca mai si deranjez, in funcție de locul unde ma aflu(mijloc de transport etc) Eu vreau sa le semnalez acest lucru dar nu știu unde. Am inteles ca o sa apară 4.4.3,oare o sa modifice prostia asta?

Petre Dănuţ Andrei 15-07-2014 - 17:02

4.4.3 remediaza niste bug-uri de sistem, nu aduce nimic in plus. ramane de vazut daca o va remedia. poti face root la telefon si vei avea acces total si poti inregistra tot ce vrei tu

Comentariile sunt inchise.