Acasa Tehnologie Samsung ATIV S si Samsung ATIV Tab au fost prezentate la IFA Berlin 2012

Samsung ATIV S si Samsung ATIV Tab au fost prezentate la IFA Berlin 2012

by Dragos Schiopu

Nu cu mult timp in urma, Samsung a dat putin lumea peste cap prin prezentarea seriei de gadget-uri cu numele ATIV din cadrul IFA Berlin. Toata lumea astepta sa vada terminale mobile ce ruleaza Windows 8, insa nu de la Samsung. Cel putin eu nu m-am asteptat la un parteneriat intre Microsoft si Samsung, in schimb aveam asteptarile astea de la Nokia.

Seria ATIV este formata din 4 „membrii” importanti:

  • ATIV S
  • ATIV Tab
  • ATIV Smart PC
  • ATIV Smart PC Pro

Samsung ATIV S este un terminal mobil, mai exact un smartphone ce ruleaza sistemul de operare Windows Phone 8. Acesta are o carcasa construita din aluminiu si are o grosime de numai 8.7 mm. Telefonul este primul model bazat pe Windows Phone 8 si este dotat cu un ecran HD Super Amodel de 4.8″ (inch).

Din punct de vedere al performantelor si caracteristicilor hardware, telefonul este dotat cu un procesor dual core de 1.5GHz, 1 GB memorie ram si 16/32 GB spatiu de stocare plus un slot pentru card. Telefonul dispune si de  o camera frontala de 1.9 MP, o camera principala de 8 MP, senzori de proximitate, accelerometru, geomagnetic, ambiental si GPS. Bateria este de 2300 mAh iar din punct de vedere al conectivitatii, acest telefon sta excelent. Se poate conecta la retele WiFi a/b/g/n si beneficiaza de tehnologii bluetooth 3.0, usb 2.0 si NFC.

Samsung ATIV Tab este prima tableta ce ruleaza sistemul de operare Windows RT, o platforma dezvoltata pentru sisteme ARM. Aceasta are un design elegant, cantareste 570 grame, are un ecran de 10.1″ (cat un netbook) si o grosime de numai 8.9 mm. Acest model are preintalat pachetul Office Home si Student 2013 RT, punand la dispozitie Word, Excel, PowerPoint si OneNote si transformand-o intr-o mediu de lucru ideal.

Tableta dispune de o camera principala de 8 MP si una secundara de 1.9 MP si de o capacitate de stocare interna de 32 si 64 GB. Nici slotul de card MicroSD nu lipseste, iar inregistrarea se face un format HD la 720p.

Procesorul este tot de 1.5 GHz (dual core) ca si la ATIV S, insa tableta dispune de 2 GB memorie si de o baterie de 8200 mAh ce ii ofera o autonomie de pana la 13 ore.

 

Despre ATIV Smart PC si ATIV Smart PC Pro am sa va scriu in curand.

Mai multe informatii gasiti aici : http://www.samsung.com/global/ativ/index.html

s-ar putea sa-ti placa