Acasa Tehnologie S-a lansat oficial versiunea Opera cu functia Adblock

S-a lansat oficial versiunea Opera cu functia Adblock

by Dragos Schiopu

Reclamele de pe paginile web sunt destul de suparatoare, nu numai pentru mine, ci si pentru majoritatea utilizatorilor de internet. Paginile se incarca mai greu, unele reclame care apar nu le poti inchide si implicit nu poti accesa continutul siteului web. Pentru ca vrem o navigare sigura si fara sa ne „lovim” de publicitatea care incarca o pagina web, putem sa folosim diverse programe care sa ne permita sa ne desfasuram fara sa mai intampinam problema despre care v-am spus deja.

Ca sa evitam neplaceri de acest fel, suntem nevoiti sa ne descarcam programe care sa blocheze reclama de pe un site, dar nu orice software isi face treaba. Recomandarea mea este Adblock, care sa reglementeze acest aspect al industriei de publicitate. Chiar daca publisherii traiesc din reclamele enervante care ocupa uneori si toata pagina web, noi nu suntem obligati sa dam click pe banner, ca sa le aducem lor satisfactii. In acest sens, gasim aplicatia care sa isi faca treaba si noi nu vom mai fi deranjati de atata publicitate.

Spuneam de Adblock ceva mai sus si unii dintre voi se intreaba ce este, mai exact. Este un plugin pentru browser, care blocheaza continutul de reclame nedorite. Se poate configura dupa bunul plac, astfel ca puteti sa permiteti dezactivarea lui pe site-urile de incredere. Un mare avantaj al utilizarii acestui plugin este acela ca o pagina web se incarca mult mai repede, dupa ce reclamele au fost „izolate”.

Daca era ceva obisnuit pentru unii utilizatori sa foloseasca Adblock pe Chrome, Thunderbird sau Firefox, dezvoltatorii au venit cu o idee destul de buna, anume folosirea acestui plugin si pe Opera. Aceasta este o noutate si nu poate decat sa ma bucure, pentru ca folosesc acest browser si chiar aveam mare nevoie. Prin blocarea continutului de reclame, Adblock ofera o experienta placuta, iar paginile se pot incarca pana la 89% mai rapid, permitand afisarea mai rapida a continutului unui site.

adblocktest

Comparativ cu Chrome, folosirea browser-ului Opera impreuna cu pluginul Adblock ofera utilizatorilor o navigare de pana la 45% mai rapida. In prezent, regasiti modulul Adblock ca si functie nativa la versiunea Opera, lansata acum oficial si pentru desktop si mobil. In urma unor masuratori efectuate de dezvoltatorii Opera, s-au „tintit” 66 de website-uri cu un continut bogat, acestea fiind accesate de pe un calculator de nivel mediu. Practic, s-a testat modulul Adblock, ca sa se observe viteza de reactie de pe un calculator deloc performant, cu procesor AMD Phenom II X6, ce rula pe Windows 10, versiunea in 64 biti.

In privinta versiunii pentru mobil a browser-ului, functia Adblock activata pe un telefon Nexus 5X, cu editia Android Marshmallow, poate sa imbunatateasca performantele utilizarii paginilor de internet fara reclame, de pana la 40%. Chiar daca dezvoltatorii promit cresterea cotei de piata prin cati mai multi utilizatori de Opera, este greu de crezut ca modulul Adblock integrat in noua versiune, va creste semnificativ numarul acestora.

s-ar putea sa-ti placa