Acasa Tehnologie Hyperloop va fi testat in aceasta saptamana la Las Vegas

Hyperloop va fi testat in aceasta saptamana la Las Vegas

by Dragos Schiopu

Cu siguranta te intrebi ce inseamna Hyperloop. Este defapt un sistem conceptual de transport de mare viteza prezentat initial de antreprenorul Elon Musk, care incorporeaza tuburi de presiune redusa in care niste capsule presurizate calatoresc pe niste perne de aer conduse de niste motoare asincrone liniare si compresoare de aer.

Schita originala a conceptului Hyperloop a fost facuta publica multumita aparitiei unui document de design preliminar in 2013, care includea un traseu teoretic neintrerupt de la Los Angeles pana in zona golfului de la San Francisco. Analiza prealabila indica ca o astfel de ruta putea obtine o calatorie in timp de 35 minute, insemnand ca pasagerii calatoreau cu o viteza medie de 970 km/ora.

Tehnologia Hyperloop este pe cale sa demonstreze ca intreg proiectul nu este doar un vis si doreste sa faca un pas important in acest sens. Baza de start din California a dezvaluit joi ca va face demonstratia tehnologiei propulsarii pentru prima data pe pista de test din Las Vegas, chiar azi, 11 mai.

Hyperloop este sistemul de transport futurist care isi poarta pasagerii in capsule la viteze care ating si mai mult de 500 mile/ora. Directorul general al Tesla si SpaceX, Elon Musk, a propus ideea acestui proiect chiar in 2013 si si-a facut publica cercetarea ca altii sa continue dezvoltarea conceptului. Hyperloop Tehnologies este chiar inceputul care face asta. In timp ce compania nu va arata un sistem la scala mare cu capsule pentru pasageri, intre timp se va testa tehnologia din „subsolul” sistemului. Pista curenta a companiei este folosita pentru efectuarea testului de aer propulsat, care practic consta in trimiterea motoarelor sale asincrone pana la jumatatea pistei la viteze de 330 mile / ora. Chiar joi seara, in cadrul unui eveniment de presa, directorul general Rob Lloyd a afirmat ca va face posibila demonstratia lui Hyperloop, pentru ca este real.

hyperloop concept

Compania isi va schimba numele in Hyperloop One, a mai anuntat Llyd. Noul nume va ajuta compania sa se identifice ca fiind liderul care va avea primul sistem Hyperloop din lume pe care l-a dezvoltat. In orice caz, nu va schimba cu nimic faptul ca se va face inca confuzie intre numele Hyperloop Transportation Tehnologies si Hyperloop One, prima fiind tot o companie care se ocupa cu dezvoltarea de tehnologie asemanatoare.

Hyperloop One nu numai isi asigura capital pentru a creste ca si companie, dar isi si asigura parteneriate cheie cu companii lidere in infrastructura. Timpul, dupa cum s-a afirmat, este potrivit acum pentru a se imbunatati gandirea in ceea ce priveste transportul si a se aduce idei noi, care sa dezvolte acest sistem si sa il exploateze.

s-ar putea sa-ti placa