Acasa Tehnologie Robotul Pepper lansat pe piata

Robotul Pepper lansat pe piata

by Dragos Schiopu

Compania SoftBank, o companie japoneza de telecomunicatii, a dezvoltat un robot capabil sa citeasca emotiile unei persoane si sa raspunda conform situatiei. Robotul Pepper a fost anuntat inca de anul trecut in luna iunie dar doar dupa un an se pare ca acesta isi face aparitia pe piata.

Pepper-Personal-Robot-image-1-672x372

Robotul Pepper a fost lansat sambata 20 iulie la ora 10 si intr-un minut, toate cele 1.000 de bucati lansate au fost foarte cautate de catre clienti si imediat s-au vandut. Robotul a fost lansat la un pret de 198.000 yeni (aproximativ 1.610 de dolari) pe bucata.

Robotul Pepper este capabil sa-si dezvolte propria personalitate cu ajutorul modului in care interactioneaza cu oamenii. Robotul va fi fericit atunci cand ii veti oferi atentie si va fi iritabil atunci cand nu ii veti oferi atentie si nu comunicati cu el. Sa nu credeti ca acest robot este dezvoltat in mod special pentru uz casnic si sa va ajute sa spalati hainele, sa faceti curat in casa etc. Acest robot a fost creat in mod special pentru a imbunatati modul de viata si facilitarea relatiilor oamenilor. Acest robot este capabil si sa se distreze cu dumneavoastra.

Design-ul robotului Pepper este inspirat dintr-un personaj din desenele animate ale copilariei CEO-ului SoftBank, Masayoshi Son. Personajul din care a fost inspirat acest robot se numeste Astro Boy. Pepper dispune de o tableta cu ajutorul caruia va putea citi emotiile oamenilor si prin care, robotul sa-si arate si el emotiile. Robotul va avea nevoie de un pachet de date pentru informatiile care se stocheaza in cloud, cu aceste informatii robotul isi va creea personalitatea.

Cum cele 1.000 de bucati s-au vandut foarte repede, compania SoftBank intentioneaza sa creeze in fiecare luna cate 1.000 de bucati si sa lanseze robotul la nivel mondial intr-un parteneriat cu cei de la Foxconn Technology Groups si magazinul on-line Alibaba. Urmatoarea serie de 1.000 de bucati este planificata sa fie lansata in luna iulie dar nu se stie o data exacta.

Momentan nu se cunosc informatii despre lansarea robotului la nivel mondial si nici un pret cu care acesta va fi disponibil si la noi in Europa.

s-ar putea sa-ti placa