Acasa Tehnologie Robotul care poate revolutiona operatiile de cataracta

Robotul care poate revolutiona operatiile de cataracta

by Dragos Schiopu

Asa cum am spus si in articolele trecute nu sunt obisnuita sa scriu despre roboti sau despre ceea ce pot realiza acestia. Dar cand gasesc informatii despre anumiti roboti care pot revolutiona viata oamenilor atunci fac eforturi pentru a ma aduna si pentru a scrie informatia cat mai corecta si concisa. De aceasta data, articolul va fi dedicat unui mini robotel ce poate aduce o evolutie importanta pentru operatiile de cataracta.

E foarte important sa stiti ca aceasta operatie este una foarte delicata avand in vedere ca vorbim despre un organ la fel de delicat si special, precum ochii.  Si nu trebuie sa va sperie acest lucru, deoarece majoritatea persoanelor au probleme cu vederea, iar acest fapt nu mai este o noutate.

Se poate spune ca varsta celor ce au probleme cu vederea a coborat destul de mult in ultimii ani avand in vedere ca pana si cei mici de 3 – 5 ani au probleme cu vederea. E adevarat ca pentru acestia cele mai multe dintre probleme sunt mostenite de la parinti sau bunici, dar sunt din ce in ce mai dese cazurile in care cei mici nu mostenesc ceva de la parinti si bunici, cipur si simplu se imbolnavesc.

Si avand in vedere ca accesul la calculator si statul in fata acestuia este din ce in ce mai frecvent, in special la cei mici, este normal ca vederea acestora sa aiba de suferit. De acum incolo ar trebui sa va asteptati ca medicii sa fie inlocuiti de robotei in salile de operatii.

Desi toata aceasta fraza suna putin cam aiurea pentru unii, ei bine sa stiti ca nu oricat de rau ar suna in anumite situatii sunt foarte importanti acesti robotei. In primul rand, pentru ca sunt coordonati de catre medici prin intermediul calculatorului, precizia este una mai ridicata si in plus de asta trebuie sa recunoastem ca nu este totusi chiar atat de rau.

Important este ca acea operatie sa fie una de succes. Faptul ca s-au inventat tot felul de robotei care sa ajute in cazul acestor operatii este mult mai bine dacat daca ar ramane cu tehnologiile vechi. Si pentru ca nu vreau sa va infricosez si mai rau de atat am sa las clipul sa vorbeasca de la sine.

s-ar putea sa-ti placa