Acasa Telefoane Review Nokia C3-00

Review Nokia C3-00

by Dragos Schiopu

Desi este un telefon ieftin precum Samsung S3350, Nokia C3-00 este ideal pentru tinerii ce isi doresc un terminal pentru apeluri si texting. Pretul lui este foarte mic, si-l poate permite oricine, ca sa nu mai zic ca deja la mana a doua acest telefon ar trebui sa ajunga in lista de prioritati al tuturor celor care doresc un telefon ieftin dar care sa arate bine.

Nokia C3-00 este disponibil intr-o gama vasta de culori, astfel sa multumeasca toate categoriile de posibili clienti. Odata cu deschiderea cutiei, telefonul pare sa-ti fure ochii cu tastatura sa QWERTY si cu displayul de 320 x 240 pixeli adica 2.4 inch si 256k culori, este protejat de un strat gros de plastic.

Capacul din spate este din aluminiu si are doua cheite laterale care odata apasate desprinde capacul si permite accesul spre baterie si locul unde sa-ti pui SIM-ul.

Pachetul telefonului cuprinde si incarcatorul, un set de casti ce la jumatatea firului are un buton ce odata actionat schimba melodiie sau postul de radio, un card microSD de 2GB si doua manuale de instructiune, unul al terminalului, iar celalalt destinat lui OVI.

Nokia C3 face parte din telefonaele cu Series 40, tastatura din silicon te ajuta la o buna manevrare a butoanelor, iar plasticul carcasei telefonului pare destul de dur, astfel ne dam cu presupusul ca prin materialele folosite telefonul pare a fi rezistent in timp sau la impacturi usoare.

Meniul telefonului este acelasi cu care ne-a obisnuit producatorul finlandez, usor, intuitiv si destul de vesel prin cromatica sa. Camera foto este de 2 Megapixeli, una foarte slaba, adr avand in vedere pretul telefonului era si normal ca aceasta sa nu exceleze, asa ca nu va bazati prea mult pe fotografii sau filme realizate de micutul C3. Desi terminalul poate reda muzica in diferite formate, sa nu va asteptati la o calitate desavarsita, ba chiar va recomandam sa utilizati mai mult Radio FM decat sa ascultati muzica pe el.

Din cauza lipsei 3G-ului, EDGE-ul este cel care va ofera cea mai mare viteza la internet, asta in cazul in care nu va puteti conecta la o retea Wi-Fi, C3 dispunand totusi de conectivitate prin Wi-Fi, nu am reusit sa intelegem de ce de fiecaredat cand incercam sa folosim mailul sau sa ii facem setarile trebuie sa asteptam atat de mult, asa ca cele pana la 10 casute de email setate s-ar putea sa ne enerveze mai mult decat sa ne ajute.

Unul din lucrurile pe care nu le-am inteles este faptul ca Nokia foloseste inca sistemul clasic de mesaje, dar la C3 exista si posibilitatea de „Conversations”, astfel SMS-urile raman in aceasi fereastra, atat cele trimise cat si cele primite. Un alt lucru suparator este faptul ca nu se permite o controlare mai detaliata a dimensiunii fonturilor, astfel daca primesti un SMS, notificarea este afisata pe aproximativ 90% din dimensiunea displayului, un lucru destul de suparator.

Telefonul are o memorie interna de 55MB, dar vine de la producator cu un card microSD de 2GB, putand mari spatiul de stocare totusi pana la maxim 8GB.

Unul din avantajele lui Nokia C3 este bateria, aceasta este Li-ion de 1320 mAh (BL-5J) si are o autonomie de 800 ore in stand-by si de 7 ore in convorbiri.

Vezi cel mai bun pret pentru Nokia C3.

s-ar putea sa-ti placa

8 comentarii

cipoc 02-02-2012 - 18:39

ti`ai luat maro?sa stiu ca erau si pe roz bombon
ps:pune frate o galerie de imagini cu lightbox, da`le naibii de afisari

admin 03-02-2012 - 00:36

E o culoare destul de fashion-ista sa stii, in mana arata mai bine ca in imagini crede-ma..

cipoc 03-02-2012 - 07:47

haide ma ca stiu cum arata telefonu:)) ca doar vand de astea, ce naiba

alin 14-10-2012 - 11:46

dar cat costa???

Comentariile sunt inchise.