Acasa Diverse USB dongle – mic si util

USB dongle – mic si util

by Dragos Schiopu

De cate ori vi s-a intamplat ca, vrand sa transferati de pe un calculator pe un telefon anumite fisiere, ati constatat ca nu aveti cum fara un cablu de date, intrucat PC-ul sau laptopul respectiv nu avea incorporat si un Bluetooth. Aceasta problema poate fi rezolvata destul de usor si necesita o investitie destul de mica. Cum anume? Cu ajutorul unui USB dongle, aparat micut, de regula de marimea unui deget, care suplineste lipsa tehnologiei Bluetooth in orice laptop sau calculator cu un slot USB liber.

Costul unui USB Dongle, de regula, se situeaza undeva in jurul la 20 de lei, si este justificat, mai ales in masura in care aveti nevoie sa primiti date de la mai multe telefoane sau smartphone-uri deodata. Ca sa va faceti o idee, este folosit indesebi in depozitele de marfuri, acolo unde agentii de vanzari trimit comenzile notate in palmtop catre calculatorul central folosind tehnologia Bluetooth.

Singura conditie pentru a utiliza eficace un USB dongle este ca aparatele intre care se face schimb de date sa se situeze intr-o raza de maxim 20 de metri una de alta. Altfel, exista riscul ca aparatele utilizate sa nu se poata conecta, facand imposibil schimbul de date.

In rest, acest device nu creaza niciun discomfort: cantareste doar 1,2 grame si nu masoara mai mult de 2 centimetri, fapt ce ii permite sa fie utilizat chiar si in smatiile mai stramte, acolo nu ar fi loc pentru conectarea unui USB mai mare (de dimensiuni normale). Cele mai multe sunt recunoscute de majoritatatea sistemelor de operare, astfel ca in conditii normale de functionare, nu creaza nicio problema utilizatorilor.

s-ar putea sa-ti placa