Acasa Diverse Review: Mio Spirit 7700 LM GPS Navigator

Review: Mio Spirit 7700 LM GPS Navigator

by Dragos Schiopu

Am avut ocazia zilele trecute sa ma joc cu un nou navigator GPS, de data aceasta de la Mio, si anume, cu Mio Spirit 7700LM, un GPS de dimensiuni mici, extrem de robust si usor de luat cu tine in calatorii. De asemenea, greutatea si dimensiunile reduse il fac usor de transportat chiar si atunci cand nu calatoresti cu masina si recurgi la alte mijloace de transport.

Mio Spirit 7700 LM vine cu harti si actualizari gratuite pe viata de la Tom Tom astfel incat nu mai trebuie sa va faceti griji despre schimbarile care apar de-a lungul timpului pe diverse drumuri, noi drumuri sau drumuri care se inchid. Tot ce trebuie facut pentru a actualiza hartile este sa conectati dispozitivul GPS la calculator si cu ajutorul software-ului MioMore puteti actualiza imediat toate hartile din navigator.

Un al doilea lucru pe care navigatorul de la Mio il ofera este un suport magnetic deosebit de puternic; si cand spun puternic, chiar e puternic, l-am lipit cand l-am scos din cutie, fara sa ii atasez si partea cu ventuza de prins in geam si nu am reusit cu mainile sa tin mica piesa magnetica si sa o deconectez de pe aparatul GPS. A trebuit pana la urma sa montez si ventuza ca sa am suficienta forta in maini ca sa il desprind de acolo. Deci orice grija ca in masina la diverse socuri ar putea sa cada din suport este neintemeiata.

Informatii in timp real este o alta functie pe care acest navigator GPS o ofera. Inca nu mi-am dat seama daca se refera la faptul ca are informatii despre limita de vitaza pe un anumit drum sau pozitionarea camerelor de supraveghere si radare sau daca intr-adevar isi ia informatii noi in timpul deplasarii si cum ar putea face asta nefiind conectat la internet. Aici trebuie sa recunosc ca e ceva care-mi scapa si chiar sunt curios cum face, probabil imediat cum aflu, o sa fac un update la articol. UPDATE:  IQ Routes colecteaza date de la peste 400 milioane de soferi din toata lumea, iar acestea sunt actualizate in momentul in care se fac actualizarile de harti. Functia lucreaza in background si indica cele mai bune rute bazate si pe aceste informatii colectate de la soferi, adica iti recomanda un traseu pe unde au mai fost si altii si e ok, spre deosebire de Open Street Maps unde doar ai un traseu calculat matematic si daca e ok, e bine, daca nu, iti ramane aceeasi recomandare.

Moduri de traseu este o alta optiune care mi-a atras atentia, puteti alege astfel traseul cel mai rapid, cel mai economic, cel mai usor sau cel mai scurt. Probabil un incepator va fi incantat de optiunea „cel mai usor traseu”, in timp ce o persoana grabita ar alege cu siguranta „cel mai rapid traseu” din setul de optiuni.

 

Puncte forte

  • Suportul magnetic face toti banii, l-am asezat doar pe el, fara suportul de geam pe GPS si nu am reusit sa-l mai desprind cu mana, deci orice grija ca ar putea sa cada in timpul utilizarii este nefondata.
  • Hartile TomTom cu actualizari gratuite pe viata, in felul asta scapi de o grija suplimentara, legata de actualizarea hartilor.
  • Modurile traseu, 4 la numar (rapid, economic, usor sau scurt) se pot mula pe dorintele oricarui sofer.

 

Puncte slabe

  • touch screen-ul ecranului reactioneaza destul de greu, sau m-am obisnuit eu cu interactiunea tabletelor din ziua de azi, pentru ca dupa o vreme parca nu mai mergea la fel de greu.
  • nu are modul de wi-fi sau slot de cartela 3G/4G, iar eu ca un disperat dupa orice dispozitiv conectat la internet nu-s multumit ca ii lipeste aceasta functie.

 

De unde il putem cumpara

Se gaseste pe eMAG.ro la pretul de 649 de lei (la oferta) vezi aici.

 

Galerie foto

 

Prezentare video

s-ar putea sa-ti placa