Acasa Portabile Review: Hard disk 2TB portabil, APACER USB 3.1

Review: Hard disk 2TB portabil, APACER USB 3.1

by Dragos Schiopu

Desi am un hard disk extern menit sa imi tina datele in foarte mare siguranta, tocmai siguranta aceea ma incurca maxim. Puteti citi review-ul de l-am facut la el aici. Faptul ca imi tine datele criptate e un adevarat cosmar, ca ma gandesc mereu daca pierd parola de la el si nu mai pot accesa datele acelea niciodata.

Asadar, am hotarat ca am nevoie de un nou hard disk pentru back-up-uri (mai ales ca video-urile de pe youtube se tot aduna si trebuie stocate undeva ca back-up) si mi-am luat un Apacer portabil de 2TB astfel incat sa stau eu linistit ca pot avea un back-up mai usor accesibil.

Desi poate nu ati auzit pana acum de brandul Apacer, in interior, cel putin dupa informatiile pe care am reusit sa le iau pe baza codurilor afisate in soft, zace un Seagate, mai precis modelul asta. Ceea ce il face sa fie o alegere foarte buna care ofera o fiabilitate mare si un produs de calitate.

In primul rand e foarte silentios, iar viteza cu care copiaza informatiile ma face sa ma gandesc ca trebuia sa-mi achizitionez un astfel de hard disk mai demult.

Rezistenta la soc este un alt mare plus, carcasa in care vine ofera o astfel de protectie la soc, e facuta din cauciuc si conform procedurilor de testare (procedura MIL-STD-810G 516.6 Procedura IV – testul de cadere libera) acesta este rezistent de la caderi de 1.22 metri fara a pierde date. Deci daca ti se intampla sa-l scapi din mana din greseala, poti sta linistit ca nu vei pierde date. Daca il scapi pe geam de la etajul 4, merita sa-ti pui intrebarea cum ai ajuns cu el acolo, in afara geamului.

Din punctul meu de vedere, cred ca o astfel de protectie la soc e cel mai important aspect la un hard disk portabil, pe care il cari cu tine peste tot si care poate suporta uneori socuri. Eu am zis ca nu scap niciodata telefonul din mana pe asfalt, pana intr-un moment cand, trecand pe langa colegii mei la munca care jucau baschet, am aruncat si eu mingea si cand am sarit, a sarit si telefonul meu din buzunar, dupa care i-am cumparat husa, pentru ca oricat de mare grija ai avea, o clipa de neatentie e suficienta sa scapi din mana orice fel de device.

Montarea cablului pe marginile carcasei. Este un alt mare beneficiu pe care acest hard disk il ofera. Poate pentru mine, care am permanent cu mine o trusa intreaga cu cabluri si adaptoare, de la mini USB, nano USB, HDMI, mini HDMI, type-C la USB sau HDMI si tot asa, nu mai conta inca un cablu in plus in acea trusa, dar daca nu ai de carat decat hard disk-ul cu tine, atunci grija cablului e o problema in plus pe care acesta o elimina, putand monta cablul chiar pe marginea carcasei.

Protectie totala impotriva prafului si a umezelii. Iarasi un aspect important pentru multi, pentru mine e atat de important incat intreg rucsacul in care imi tin jucariile e din material impermeabil astfel incat sa nu intre apa (de la ploaie, ninsoare) la device-urile mele.

Un aspect de avut grija: Faptul ca are o carcasa subtire si de dimensiuni aproximativ asemanatoare cu cele ale telefonului mobil, m-a determinat sa le pun impreuna gandindu-ma ca stau bine amandoua in buzunar. Dupa cateva secunde mi-am dat seama ca hard-urile nu fac casa buna cu telefoanele si ca e bine sa eviti sa pui telefonul pe ele, diverse campuri electromagnetice pot interfera sau afecta suportul magnetic al hard disk-ului. Sunt sanse destul de mici sa se intample asta, sunt sigur ca are tot felul de materiale de protectie, dar e bine sa evitati punerea lor impreuna.

APACER 2TB USB 3.1 PRO si CONTRA

PRO

  • Rezistenta la socuri e clar cel mai mare avantaj pe care il poate avea un hard disk – si acesta este motivul pentru care l-am si ales.
  • Viteza de transfer a datelor, interfata USB 3.1 Super Speed Gen.1 fiind un avantaj atunci cand vorbim de back-up-uri si volume mari de date.
  • Protectia la umezeala (ca praful parca mai putin il vad ca pe o problema).
  • Carcasa arata foarte bine.

CONTRA

  • Cablul USB A-A este inca un cablu in plus in colectia mea de cabluri, problema partial rezovata de faptul ca sta montat pe carcasa lui, dar preferam un type-C, in speranta ca voi ajunge intr-o zi sa car in trusa mea de „cabluri” doar un cablu USB-Type-C si unul Type-C Type-C.

Disponibilitate si pret

Il gasiti pe Vitacom.ro la pretul de 461.99 lei varianta de 2 TB (cel pe care il am si eu). Dar gasiti la 335.99 lei si varianta de 1 TB in cazul in care nu aveti nevoie de asa de mult spatiu de stocare.

Specificatii tehnice

Culoare: Portocaliu
Capacitate: 2 TB
Interfata: USB 3.1 SuperSpeed Gen. 1
Compatibil si cu 2.0
Compatibilitate:
– Windows 10/8.1/8/7 sau mai nou
– Mac OS 10.6.X sau mai nou
– Linux Kernel 2.6.X sau mai nou
Plug and play
Rata de transfer: SuperSpeed pana la 5Gbps pentru USB 3.1 Gen 1
Hi-Viteza pana la 480Mbps pentru USB 2.0
Greutate: 250g

Galerie foto

s-ar putea sa-ti placa