Acasa Portabile Ramos i10Pro va rula atat Android cat si Windows

Ramos i10Pro va rula atat Android cat si Windows

by Dragos Schiopu

Poate cea mai interesanta tableta anuntata pana acum este Ramos i10Pro, o tableta care vine atat cu Android, celebrul sistem de operare de la Google, cat si cu Windows gratie procesorului Intel ce poate rula sistemul de operare de la Microsoft foarte fluent.

ramos-i10Pro-01

Ramos i10Pro este o tableta care arata foarte bine si care vine cu doua sisteme de operare enuntate mai sus. Avantajul este foarte simplu. Putem alege in functie de necesitate ce sistem de operare sa folosim. Tableta dispune de Android 4.2.2 Jelly Bean si Windows 8.1 dar nu versiunea RTM (care nu suporta decat aplicatii metro).

Tableta este echipata cu un procesor quad core Intel Atom Z3740D tactat la 1,3 Ghz si poate ajunge la 1,9 Ghz daca este nevoie de mai multa putere de procesare. Ca si GPU avem Intel® HD Graphics. Memoria interna a tabletei este de 32GB. Desigur, nu putem folosi toti cei 32GB. Analizand alta tableta cu Windows 8 care are tot 32GB memorie interna observam ca utilizatorul mai poate folosi doar 12GB, restul fiind ocupati de sistemul de operare. Sa nu uitam ca aceasta tableta este in dual boot cu Android, care mai ocupa si el o parte din memorie, astfel pot sa va spun ca utilizatorul ramane cu 8GB de memorie ce poate fi utilizata. Memoria RAM are 2GB ce asigura rularea fluenta a Android-ului, dar si posibilitatea de a rula destul de bine Windows 8 daca nu deschidem foarte multe programe. Interesant este ca tableta vine cu slot pentru SIM, avand conexiune 3G. Mai pot sa va spun ca display-ul are 10.1 inci si este Full HD cu rezolutie 1920x1080p si mai dispune de o camera de 5MP.

Tableta nu a fost inca lansata, urmand ca producatorul chinez sa o prezinte publicului larg pe 20 martie in Park Art Center din Beijing.

s-ar putea sa-ti placa