Acasa Tehnologie O casa construita cu o imprimanta 3D

O casa construita cu o imprimanta 3D

by Dragos Schiopu

kamermaker-wordpress182-1024x723-634930_610x431In luna ianuarie a acestui an v-am prezentat un concept prin care se dorea construirea caselor cu ajutorul imprimantei 3D. Ei bine, acum va voi prezenta acest lucru practic, doar ca nu dupa conceptul prezentant, cu toate acestea, daca doriti sa il vedeti link-ul este acesta.

Pana in acest moment imprimarea 3D a fost folosita in general pentru printarea unor obiecte relativ mici, de la pantofi pana la piese de aeronave sau chiar organe. Dar nu s-a trecut la formarea de proiecte mai mari, cum ar fi spre exemplu o casa. Asa ca, un grup de arhitecti olandezi au spart gheata si au inceput construirea unei asemenea case in Amsterdam folosind o imprimanta 3D.

Proiectul este cunoscut sub numele de 3D Print Canal House si foloseste aceeasi tehnologie pe care o folosesc majoritatea imprimantelor 3D de pe piata, doar ca aceasta este putin mai diferita. „Am cumparat un container de pe internet si l-am transformat intr-una dintre cele mai mari imprimante de pe aceasta planeta”, a declarat co-fondatorul Dus, cei care se ocupa de proiect.

Imprimanta a fost numita KamerMaker si construieste mai multe serii de camere, urmand ca apoi acestea sa fie unite si sa formeze o casa. Pana in prezent, imprimanta aceasta a produs un colt al casei la o scara destul de mare, toata aceasta piesa costa aproximativ 400 de lire sterline, la final vom vedea daca acest mod este neaparat si unul mai econom. Un asemenea bloc are un curs de productie care dureaza aproximativ o saptamana pana va fi umpluta cu spuma si pana ajunge la o duritate de beton.

Pe langa, arhitectii au mai declarat ca marele avantaj al acestei imprimante este determinat de faptul ca viitoarea casa se poate personaliza intr-un mare fel, dar mai ales, materialele din care se va forma viitoarea casa pot fi unele reciclate.

Personal astept sa vad cum va arata casa dupa ce va fi completa, adica si cu mobilierul, si acesta fiind creat tot prin acelasi procedeu ca si casa propriu-zisa.

s-ar putea sa-ti placa