Acasa Telefoane PuzzlePhone este un smartphone modular cu un design realistic

PuzzlePhone este un smartphone modular cu un design realistic

by Dragos Schiopu

PuzzlePhone este un nou concept de smartphone modular care este mai simplu de realizat decat Project Ara. Ideea in sine are la baza o carcasa care include si display-ul, iar spatele este alcatuit din doua module detasabile. Primul este „creierul” care asigura puterea de procesare cu ajutorul unui CPU puternic, dar detine si camera foto. Al doilea modul are bateria si alte elemente electronice care sa asigure cumparatorului o utilizare cat mai buna. Aceasta idee se poate materializa, deoarece compania finlandeza a obtinut si niste bani pentru asta, dar mai are nevoie de niste fonduri suplimentare.

PuzzlePhone 5

Telefoanele modulare reprezinta un concept care ar putea reprezenta viitorul telefoanelor mobile. Este nevoie doar de o carcasa care sa faca legatura intre celelalte componente, ceea ce implica un upgrade foarte rapid si periodic daca apar noi parti hardware compatibile.

Totul a pornit de la Google care a prezentat conceptul de Project Ara. Doar ca aceasta idee presupune un telefon modular foarte complex care poate inlocui CPU-ul sau memoria RAM, camera foto, etc. Adica este un telefon alcatuit din componente interschimbabile, insa punerea in practica este mult mai dificila.

PuzzlePhone este o idee simplificata a proiectului de la Google. Acest telefon modular este alcatuit doar din 3 componente si usureaza foarte mult realizarea lui. Astfel, memoria RAM, CPU-ul & GPU-ul, memoria interna si camera foto fac parte dintr-un singur modul, fata de Project Ara care propunea separarea acestora. Un alt modul il reprezinta bateria care poate avea si alte circuite electronice care pot oferi alte functionalitati. In cele din urma, al treilea modul este de fapt telefonul in sine sau carcasa si display-ul care permit atasarea modulelor prezentate mai sus.

Acest model se lauda ca va detine o arhitectura moderna si va putea fi utilizata cativa ani pentru a adauga alte module de baterie sau CPU.

Specificatiile telefonului modular includ un ecran de 5 inci Full HD, camera frontala de 5MP si camera principala de 12MP + LED, procesor octa core de 64 biti si arhitectura ARM (nu se cunoaste modelul), 3GB de RAM, 16/32/64 GB memoria interna, baterie de 2800 mAh si conectivitate 2G/3G/4G/LTE Cat4/6. Sistemul de operare va fi Android 6.0 Marshmallow.

Pentru a putea deveni realitate acest proiect, echipa finlandeza are nevoie de niste donatii care se pot face pe Indiegogo.

PuzzlePhone 7

s-ar putea sa-ti placa