Acasa Tehnologie Putin ajutor pentru persoanele cu handicap locomotor

Putin ajutor pentru persoanele cu handicap locomotor

by Dragos Schiopu

Am incercat sa tot caut diverse chestii si tehnologii care sa vina in sprijinul acelor persoane care chiar au nevoie de un real ajutor si nu se pot descurca singuri. Spre de exemplu nimeni nu isi poate imagina cat de important este pentru o persoana cu handicap locomotor sa se descurce singura in diverse situatii. Nu spun ca doar aceste persoane au nevoie de ajutor, caci mai sunt multe alte persoane cu diverse probleme care nu sunt bagati in seama de cei care pot face ceva pentru ei sau nu considera, poate, acest lucru prioritar.

Nu spun ca si noi oamenii de rand facem ceva bun in acest sens, deoarece daca se intampla sa te intalnesti cu o persoana ce are o astfel de problema, si sa luam cazul celor cu handicap locomotor, cati dintre voi s-ar oferi sa-i ajute? Va spun eu nu prea multi. Dar, da, mai sunt si persoane care incearca sa-si ajute semenii prin diverse activitati si de ce nu prin diverse obiecte si procese tehnologice ce vin in ajutorul celor care nu se pot descurca singuri.

Spre exemplu de dimineata am observat un clip foarte interesant in care era prezentat un obiect ce avea o utilitate maxima pentru persoanele ce nu puteau sa se deplaseze si apelau la fotoliul rulant. In prima faza m-am intrebat la ce poate fi de folos acea bara, caci obiectul respectiv seamana mai mult cu o bara, iar raspunsurile le-am aflat destul de rapid:

  • persoanele cu handicap locomotor se pot sprijini de aceeasta bara pentru a se putea deplasa singuri din fotoliul rulant la toaleta sau la dus;
  • se pot aseza singuri in pat fara sa mai ceara ajutor;
  • isi pot fixa acea bara singuri fara ajutorul nimanui;
  • este sigura si rezistenta;
  • fixare rapida si siguranta maxima, astfel incat sa nu reprezinte un real pericol pentru cei ce o folosesc;

Toti factorii de mai sus sunt doar cativa din cati pot fi, dar pentru a intelege mai bine utilitatea acestui dispozitiv, cred ca cel mai potrivit ar fi sa urmariti clipul de mai jos.

https://www.youtube.com/watch?v=H10cVvHQOG4

s-ar putea sa-ti placa