Acasa Telefoane Cum sa optimizezi performantele telefonului tau

Cum sa optimizezi performantele telefonului tau

by Dragos Schiopu

Nu stiu daca si voi intampinati aceleasi probleme ca si mine referitor la telefonul vostru mobil (si aici ma refer la android), dar eu in ultima perioada parca nu ma mai inteleg cu telefonul din dotare. Iar acest lucru se intampla pentru ca niciodata nu am incercat si nici nu am cautat solutii pentru optimizarea performantelor telefonului.

De fapt aceasta chestiune nu m-a interesat si nici ca am dat vreun semn sa fac ceva in acest sens. Dar cum au inceput sa apara problemele teefonului am inceput sa-mi fac o lista intreaga cu prioritati si in special am cautat acei indici care sa-mi permita sa-mi optimizez telefonul. Daca si tu vrei sa-ti optimizezi telefonul tot ce trebuie sa faci este sa urmezi acesti pasi:

  • du-te in setarile telefonului pentru a gasi optiunea „despre telefon”;
  • dupa ce ai gasit meniul „despre telefon” du-te in partea de jos la „build number” si apasa-l in mod repetat pana iti apare mesajul „acum esti un dezvoltator!”;
  • apoi mergeti la meniul setari al telefonului si veti gasi o noua optiune „optiuni dezvoltator” in meniul „despre telefon”; daca l-ati gasit apasati-l!;
  • derulati pana cand vedeti „scala ferestrei de animatie”, „scala tranzitie de animatie” si „scala de durata Animator”;
  • apasati pentru a schimba fiecare dintre ele scala de la 1x la 5x sau „None”, apoi reporniti telefonul;

Daca voi ati putut accesa toate aceste optiuni sa fiti siguri ca dupa toate astea telefonul vostru va merge ceva mai rapid decat inainte, iar aplicatiile se vor misca mult mai bine. Eu una inca nu am avut timpul necesar pentru a putea sta sa realizez toti acesti pasi pentru telefonul meu.

Inca mai astept weekend-ul pentru a rezolva diverse chestii personale si poate reusesc si eu sa-mi optimizez putin telefonul, caci da are si el nevoie de putin ajutor. Si parca nici n-as vrea sa-l schimb atat de rapid cu un telefon nou.

s-ar putea sa-ti placa