Acasa Tehnologie Proiectul Wing a lui Google este un sistem de livrare bazat pe drone

Proiectul Wing a lui Google este un sistem de livrare bazat pe drone

by Dragos Schiopu

De cativa ani Google lucreaza la masini care se conduc singure, dar ei au declarat ca mai lucreaza la un proiect pentru automobile autonome. Potrivit BBC si The Atlantic , echipa secreta Google X a lucrat 2 ani la proiectul Wing, un sistem de livrare bazat pe drone care este asemamator programului companiei Amazon anuntat anul trecut de CEO Jeff Bezos.
google proiect wings
Cu toate acestea, in timp ce Google declara ca acestea vehicule pot livra bunuri, principalul obiectiv al proiectului nu pare a fi acela de a fi folosit la livrarea produselor rapide catre clientii care efectueaza comenzi online. In schimb se pare ca Google planuieste sa le foloseasca in cazul unor calamitati naturale pentru a furniza alimente sau medicamente zonei afectate.

In ciuda scopului nobil, Google a declarat pentru The Atlantic ca aceste vehicule pot fi folosite si pentru livrearea bunurilor, la fel cu spera sa faca si Amazon. Compania Google are zeci de oameni care lucreaza la proiect (se vor alatura de curand mai multi oameni) cu scopul livrarii lucrurilor catre oameni cu ajutorul micilor vehicule zburatoare.

Vehiculul este format din 4 motorase electrice cu o avergura a aripilor de 1.5 metri, cantareste 8.6 kilograme si poate ateriza si decola fara nici o pista. Potrivit BBC intreaga greutate a dronei inclusiv incarcatura pregatita de livrare este cu putin sub 10 kilograme, ceea ce inseamna ca aceste drone nu iti poate livra un xbox in fata usii tale. Computerul vehiculului este situat in sectiunea cozii, in timp ce motorul este pozitionat in partea din fata a dronei. Are incorporate GPS, camere, antene si un senzor de masurare a inertiei, acestea fiind efectuate de accelerometri si giroscop-uri pentru a ajuta drona sa afle unde este pozitionata.

Sistemul de livrare prevazut de Google este controlat in mare parte de calculator dar si manual de catre oameni. Se poate vedea ce fac dronele si se poate prelua controlul lor. Acestea fiind folositoare in cazul in care un obiect transportat se poate bloca. Google declara ca planurile lor de a folosi interactionarea umana poate ajuta la imbunatatirea software-ul automat cum au facut cu programul de masini care se conduc singure.

Proiectul Wing a lui Google ar putea fi mai departe de realitate decat cel cu masinile care se conduc singure, dar compania nu exclude posibilitatea de a cucerii cerul cu vehiculele lor.

s-ar putea sa-ti placa