Acasa Tehnologie Primul hackathon din Romania dedicat Raspberry Pi

Primul hackathon din Romania dedicat Raspberry Pi

by Dragos Schiopu

Probabil cel mai important eveniment al primaverii pentru dezvoltatorii software şi hardware este hackathon-ul maraton cu o durata de 24 de ore care va avea loc in data de 20 aprilie, la Crystal Palace Ballroom, Sala Viena (Bucuresti). Competitia va debuta la ora 12.00 si se va desfasura timp de 20 de ore, urmand ca restul de 4 ore sa fie destinate jurizarii. Pentru pasionatii de tehnologie notiunea de hackathon ( sau  hack day, hackfest, codefest) nu reprezinta o necunoscuta, insa pentru cei care nu cunosc acest termen se impun cateva explicatii. Este vorba de un concurs in care participantii sunt pusi in postura de a dezvolta proiecte de software sau hardware folosind unul dintre gadgeturile momentului.

tag-cloud-hackathon

Nu este prima competitie de acest gen din Romania (una similara avand loc in 16 iunie 2012, organizat de Teamnet), dar este prima care se bazeaza pe folosirea unui computer de marimea unui card de credit: Raspberry Pi.

La acest concurs poti participa individual sau poti sa faci parte dintr-o echipa de maxim 4 membri, dar in acesta situatie, premiul va fi acordat echipei si deci se va diviza corespunzator. Si pentru ca vorbim de premii, sa amintim aici ca sunt trei categorii in concurs, recompensate astfel:

Best Software project – 1.500 euro
Best Hardware project – 1.500 euro
Premiu de popularitate – 500 euro

Participantii au libertate deplina in a alege tema proiectului, numai ca ea trebuie dezvoltata integral pe durata concursului, folosindu-te de un Raspberry Pi (fiecare participant/echipa va primi cate un kit care cuprinde  un Raspberry Pi – model B (512 MB) cu card SD, alimentator si cablu de retea, plus conexiune la internet)

Cu Raspberry Pi poţi dezvolta Audio book player, Quadcopter / Elicopter, rama foto cu live streaming, Home automation si orice iti mai vine in minte, totul este sa ai imaginatie Pentru inscrieri si alte informatii, puteti accesa www.hackathon.ro.

Succes!

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.