Acasa Tehnologie Primul avion electric de pasageri a fost produs in China

Primul avion electric de pasageri a fost produs in China

by Dragos Schiopu

O noutate in domeniul tehnologiei vine din China unde a fost produs primul avion electric de pasageri. Se incarca in 2 ore si permite un zbor de 45 de minute.

avion electric

Primul avion electric de pasageri este Avionul BX1E si a fost anuntat astazi de agentia de presa Xinhua. Acesta are o intindere a aripilor de 14,5 metri si poate transporta o greutate de pana la 230 kg in timp ce zboara la o altitudine de 3.000 de metri.

Dupa cum spuneam, incarcarea sa cu energie poate fi facuta in aproximativ doua ore. Dupa aceea permite un zbor de 45 minute la o viteza maxima de 160 km pe ora.

Avionul este un proiect comun intre Shenyang Aerospace University si de academia de aviatie Liaoning. Primele doua avioane BX1E au fost livrate de ieri catre Liaoning Ruixiang General Aviation Co., Ltd.

Va intrebati cum ar putea fi utilizat un avion electric cu aceste capacitati (durata zbor, greutate maxima, altitudine)? BX1E poate fi utilizat pentru operatiuni de instruire a pilotilor, pentru activitati turistice, pentru meteorologie dar si pentru operatiuni de salvare.

Pretul comercial al avionului este de aproximativ un milion de yuani (163 mii de dolari). In prezent exista deja comenzi pentru 28 de avioane electrice, informeaza Xinhua.

Primul pas in domeniul avioanelor electrice a fost facut asa ca ne putem astepta sa auzim din ce in ce mai multe lucruri din acest domeniu in urmatoarea perioada.

s-ar putea sa-ti placa