Acasa Tehnologie PrimeSense a fost cumparat de Apple

PrimeSense a fost cumparat de Apple

by Dragos Schiopu

Apple a cumparat PrimeSenseSe pare ca dupa multimea de zvonuri din ultimul timp, Apple a confirmat ca a cumparat PrimeSense, o firma israeliana care se ocupa cu dezvoltarea tehnologiei Kinect si incorporarea acestei tehnologii in diverse dispozitive.

Aceasta afacere face sa sporeasca speculatiile in ceea ce priveste dezvoltarea de noi produse, precum noul Apple TV.Cei de la Apple au afirmat ca mai cumpara din cand in cand mici companii de tehnologie si ca nu dau detalii despre planurile sau obiectivele lor.

Compania israeliana este cunoscuta datorita faptului ca lucreaza la dezvoltarea controlului prin gesturi cu ajutorul unui senzor special cu infrarosu, pentru consolele Microsoft si pentru ca lucreaza la aducerea acestei tehnologii si pe mobile.

Apple a cumparat PrimeSense intr-un moment cat se poate de bun, tehnologia Kinect in prezent reprezentand un lucru inovator si dorit de toata lumea.

Cumpararea acestei firme reprezinta pentru Apple o dorinta implinita, fiind acestia se gandeau inca din anul 2011 la o inventie pentru a controla dispozitivele fara a fi necesar contactul fizic. De asemenea cumpararea PrimeSense reprezinta un alt plus in favoarea tehnologiei, astfel ca in viitor sa ne asteptam la  lansarea unor produse uimitoare.

PrimeSense mai este cunoscuta si pentru lansarea unui scanner 3D care poate scana orice, iar ceea ce a fost scanat poate fi printat cu ajutorul unei imprimante 3D.

Cei de la PrimeSense spun ca tehnologia lor ofera dispozitivelor abilitatea de a observa o scena in trei dimensiuni si de a transforma ceea ce vede intr-un ansamblu sincronizat de imagini, la fel cum fac si oamenii.

Tehnologia aceasta proceseaza informatia si o transforma in date precum: clasificarea diverselor obiecte, identificarea oamenilor, si chiar pozitia anumitor lucruri, cum ar fi de exemplu pozitia mobilei in camera.

Chiar daca cei de la Apple au confirmat ca au cumparat PrimeSense, nu au dat detalii in legatura cu valoareaza tranzactiei, exista rapoarte insa, care arata ca este vorba de suma de 360 milioane de dolari.

 

s-ar putea sa-ti placa