Acasa Telefoane Primele rezultate benchmark cu OnePlus 2

Primele rezultate benchmark cu OnePlus 2

by Dragos Schiopu

Primele rezultate benchmark cu OnePlus 2 indica un telefon slab ca performanta si nu prezinta un upgrade de luat in seama fata de OnePlus One. Din testul Antutu reiese ca viitorul flagship are o performanta asemanatoare per ansamblu cu OnePlus One. Asta inseamna ca zvonurile privind reducerea frecventei pentru Snapdragon 810 sunt adevarate. Producatorul chinez vrea sa se asigure ca OnePlus 2 nu va avea probleme cu supraincalzirea ca HTC One M9. Insa solutia nu este scaderea frecventei procesorului ci utilizarea unei alternative pentru ca exista si inlocuitor pentru SD810 si chiar unul foarte bun.

oneplus-2-performance

OnePlus One vs OnePlus Two

 

Din rezultatele bechmark se observa clar o performanta mai mica a procesorului SD810 fata de SD801 de pe OnePlus One. Insa ceea ce salveaza acel rezultat este chipsetul grafic de pe SD810, mult superior lui SD801.

Scorul indica clar un downgrade al frecventei procesorului. Un Xiaomi Mi Note Pro cu Snapdragon 810 scoate 63,000 de puncte in antutu. Rezultatul pe care il vedem la OnePlus 2 reprezinta clar o scadere de frecventa si asta pentru a evita o temperatura ridicata. Acum doua saptamani am prezentat o posibila scadere a frecventei, insa acum exista si o dovada in acest sens.

Si totusi, a facut Oppo alegerea corecta alegand un procesor puternic, dar cu probleme de temperatura? Daca tot au scazut frecventa si au obtinut un procesor mult mai slab, de ce nu au ales direct alt procesor? Exista alternative de top de la MediaTek. Insa, cum ar suna un smartphone care nu are Qualcomm si are MediaTek ca si procesor? Oare doar numele conteaza sau performanta?

Sa luam alt exemplu. LG G4 vine cu Snapdragon 808. Nu a apelat la MediaTek, insa a ales un procesor mai slab ca performanta decat SD810, dar care nu se incinge. Ce impresie de un telefon de 500-600 de dolari care se incinge in palma foarte tare? Lipsa calitatii, nu? Atunci, de ce producatorii aleg sa utilizeze un procesor de top pe care il transforma intr-un CPU mult mai slab? Doar pentru a dota telefonul cu ultimul procesor de la compania X care este la moda. Asta face un producator care vrea sa vanda ceva slab, motiv pentru care apreciez LG si Samsung ca au ales foarte bine pentru flagship-urile lor, ceea ce demonstreaza ca le pasa si de utilizatorii finali.

s-ar putea sa-ti placa