Acasa Telefoane Pretul Nexus 5 tine de matematica

Pretul Nexus 5 tine de matematica

by Dragos Schiopu

pret nexus 5Dupa lansarea telefonului Nexus 5, a aparut pe internet un val foarte mare de reactii asupra pretului cu care se vinde acest smartphone la noi in tara. Magazinele online sunt primele care sunt afectate de aceste reactii, protestatarii considera ca acestia scot o adevarata avere de pe urma acestora.

In SUA, acest telefon se comercializeaza cu suma de 349 de dolari (1.160 lei), iar la noi ajunge la pretul de 1.999 lei (adica 601 dolari), o diferenta de nu mai putin de 252 de dolari (837 lei), care este foarte aproape de pretul oficial al acestui telefon de top.

In mod normal, ne-am gandi ca vom cumpara in secunda doi din SUA, doar ca pe langa problemele care tin de garantie, mai intervin anumite taxe care mai umfla pretul, acesta marindu-se, dar in orice caz, nu la suma cu care sunt in magazine.

Acum sa facem o mica simulare asupra aducerii acestuia din state:
– taxa de transport 45 dolari (149 lei)
– TVA-ul de 24% care se aplica la venirea in Romania
– taxele vamale (nu am gasit informatii precise)

Adaugand taxa de transport la valoarea produsului obtinem 1309 lei + TVA vom avea 1623 lei + taxele care se vor aplica la vama. Pentru a nu induce in eroare nu am specificat o suma exacta asupra taxei vamale.

Pretul final al acestui telefon cumparat din SUA se invarte undeva in jurul sumei de 1700-1800 de lei, restul reprezentand comisionul magazinelor. Dar totusi, nu trebuie sa omitem ca un magazin online si nu numai, nu cumpara un telefon sau doua, ci cumpara o cantitate foarte mare, iar de aici deducem cu totii ca aducerea unui astfel de telefon este mult mai mica si profitul comerciantilor mult mult mai mare.

In concluzie, aceasta diferenta reprezinta frica romanilor de a cumpara ceva din strainatate, dar si un factor destul de important, garantia. In cazul unui incident neplacut, telefonul trebuie trimis in SUA pentru reparatii. Si bineinteles, mai intervine un obstacol, timpul in care ajunge produsul la dumneavoastra.

s-ar putea sa-ti placa