Acasa Telefoane Redarea videoclipurilor pe Smart TV cu ajutorul unui smartphone

Redarea videoclipurilor pe Smart TV cu ajutorul unui smartphone

by Dragos Schiopu

Un mare dezavantaj al televizoarelor inteligente reprezinta chiar navigarea prin ele, care de multe ori este foarte lenta. Spre exemplu, vizionarea unui video pe Youtube, pentru a face asta, avem doua modalitati. Ori sa intam din Browser ceea ce inseamna timp irosit si pe langa acest inconvenient de multe ori se mai blocheaza sau apar diferite probleme tehnice, sau sa folosim o aplicatie speciala, care vine deobicei preinstalata pe orice Smart TV.

Dar, tot apare o problema din punct de vedere al timpului petrecut in modul de cautare, chiar daca folosim telecomanda sau un mouse, necesita ceva sa putem ajunge la rezultatul dorit.

Dar dezvoltatorii s-au gandit la tot si au venit cu o solutie, sa redam un video direct din telefon pe un Smart TV.

In primul rand, avem nevoie ca televizorul sa fie conectat la WiFi. Dupa ce trecem de aceasta etapa, intram in aplicatia Youtube, apoi Setari si de acolo in meniul special pentru conectarea telefoanelor, deobicei „Imperecheati dispozitivul” (difera putin de la televizor la televizor) dupa, ni se va deschide o noua fereastra cu un cod QR si un sir de numere. Cam atat trebuie sa facem ca televizorul sa fie pregatit!

In cele din urma, intram in aplicatia Youtube instalata pe smartphone, acesta la fel, trebuie sa fie conectat la WiFi. Dupa ce activam WiFi-ul, intram la Setari – Televizoare conectate – Adaugati un televizor. La fel, se va deschide o noua pagina unde avem un spatiu rezervat pentru a copia codul afisat pe televizor si o camera mica, care pornita va intra intr-un scaner de QR. Facilitate buna pentru a nu mai copia codul acela, dupa asta, selectam Adaugati si totul este pregatit!

Dupa ce primim notificarea cu conectarea dispozitivelor, intram intr-un video, iar in stanga sus, langa casuta de Search si Distribuire mai avem ceva nou, apasam acolo si filmarea se va deschide pe TV.

Daca totul a decurs corect, ar trebui sa va functioneze ca mai jos:

 

s-ar putea sa-ti placa