Acasa Tehnologie Prelungește durata de viață a bateriei la BlackBerry Z10

Prelungește durata de viață a bateriei la BlackBerry Z10

by Dragos Schiopu

După câteva săptămâni de utilizare a acestui nou smartphone, am găsit câteva metode de a prelungi durata de viață a bateriei lui BlackBerry Z10 per ciclu de încărcare. Deși unele din sfaturile de mai jos pot părea foarte simple, sunt sigur că mulți dintre voi au uitat pur și simplu să le aplice.

Actualizări ale sistemului de operare

Verificați din când în când dacă există actualizări ale sistemului de operare. Ultima actualizare a sistemului de operare BlackBerry 10 aduce câteva modificări asupra modului de funcționare a sistemului de operare astfel încât acesta să consume mai puțină baterie atunci când telefonul nu este utilizat. Mai multe detalii despre această actualizare găsiți aici.

Încărcător original

Pentru a prelungi durata de viață a bateriei este recomandată utilizarea încărcătorului original furnizat de BlackBerry, iar încărcarea telefonului se va face numai atunci când bateria este descărcată, până când bateria se va încărca 100%. Evitați încărcarea telefonului în reprize scurte de 10-15 minute, nu lăsați telefonul în soare sau în locuri cu temperaturi foarte scăzute.

Conectivitate

Pentru a economisi energie, conexiunile telefonului pot fi dezactivate atunci când nu sunt utilizate. Dacă nu utilizați conexiunea WiFi, Bluetooth, NFC sau 3G, acestea pot fi dezactivate folosind meniul de setări rapide (se face swipe de sus în jos pentru a activa acest meniu). Este de preferat să utilizați conexiunea WiFi în locul conexiunii 3G, atunci când este posibil, pentru a maximiza durata de viață a bateriei. Dacă ați activat Media Sharing, puteți dezactiva această opțiune pentru a mări durata de viață a bateriei.

Conturi

Dacă este posibil, utilizați ActiveSync sau IMAP în locul POP, acestea 2 fiind protocoale mai eficiente pentru dispozitivele mobile. Dacă ați configurat mai multe conturi de e-mail pe același device, activați sincronizarea doar pentru conturile importante. Pentru a modifica setările legate de sincronizarea conturilor, din Setări se accesează Conturi, iar din lista de conturi adăugare se selectează contul dorit și se modifică modul de sincronizare a contactelor, e-mailului și a calendarului (vezi imaginea de mai jos).

 

Notificări

Dacă primiți multe notificări pe parcursul zilei, setați ca alerta de notificare să fie avertizarea prin intermediul LED-ului. Dacă folosiți avertizarea prin vibrație, aceasta va consuma bateria inutil.

Bedside Mode

Pentru a nu mai primi notificări noaptea și pentru a econimisi energie, e bine să puneți telefonul în modul Bedside astfel: după blocarea ecranului, se face swipe de sus în jos.

Setări ecran

Se știe faptul că, în general, ecranul telefoanelor consumă cea mai multă energie. Pentru a economisi energie, setați luminozitatea ecranului la un nivel cât mai scăzut. Pentru a seta luminozitatea ecranului, accesați din Settings secțiunea Display. Este indicat să utilizați și o temă ce folosește culori cât mai închise, de preferat negru, pentru un consum cât mai scăzut.

După ce utilizați telefonul, blocați ecranul apăsând scurt pe butonul de Power, situat în partea de sus a telefonului. În cazul în care nu doriți să faceți asta de fiecare dată, puteți activa blocarea automată a ecranului după un anume interval de timp.

Dacă utilizați o husă sau un toc pentru telefon, asigurați-vă că accesoriul este original și că odată pus telefonul în husă, ecranul acestuia se stinge. Accesoriile produse de terți nu funcționează întotdeauna sau nu sunt compatibile cu toate tipurile de telefoane și este posibil ca utilizarea unui astfel de accesoriu să nu ajute la protejarea bateriei.

Aplicații pornite

BlackBerry 10 este un sistem de operare multitasking, ce permite rularea simultană a până la 8 aplicații. Dacă nu folosiți o aplicație, puteți să o închideți definitiv. Dacă aplicațiile ce rulează efectuează diverse task-uri, actualizează anumite date sau fac trafic pe internet, acestea pot avea un impact negativ asupra duratei de viață a bateriei.

s-ar putea sa-ti placa