Acasa Diverse Play Store in Genymotion

Play Store in Genymotion

by Dragos Schiopu

Dupa cum bine ati observat nu avem Play Store in Genymotion, dar asta nu este o problema pentru ca poate fi instalat foarte usor. Necesita doar un mic fisier pe care in vom introduce in masina virtuala care ruleaza Android. Aceasta metoda functioneaza doar pentru Genymotion.

In primul rand trebuie sa stiti ce versiune de Android rulati. Asta este foarte important deoarece sunt mai multe fisiere pentru fiecare Android in parte. De exemplu daca in Genymotion aveti Nexus 4 – 4.3 API 18 (adica Android 4.3) va trebui sa selectam fisierul din dreapta versiuni noastre.

Site-ul de pe care putem descarca fisierele este acesta (il puteti accesa dand click). In partea din dreapta avem mai multe versiuni de Android. Eu va recomand sa instalati in Genymotion Android 4.3 pentru ca este cea mai noua versiune disponibila in Genymotion. In cazul Android 4.3 dam click pe 20130803. Vom fi redirectionati pe aceasi pagina doar ca mai jos. Dam din nou click pe 20130803 apoi asteptam sa se descarce fisierul.

Dupa ce am descarcat fisierul de care avem nevoie pur si simplu cu „drag and drop” inseram fisierul in masina virtuala. Va aparea un mesaj „Unfortunately, Launcher has stopped” pe care il vom ignora. Dupa ce am adaugat acest fisier inchidem masina virtuala si o redeschidem. Acum avem si serviciile Google pe Genymotion. Mai jos aveti si imaginile de care aveti nevoie.

s-ar putea sa-ti placa