Acasa Telefoane iPhone 5C nu este pe placul fanilor Apple

iPhone 5C nu este pe placul fanilor Apple

by Dragos Schiopu

iphone 5c

iPhone 5C trebuia sa fie un telefon accesibil care sa concureze cu telefoanele ieftine ce au ca sistem de operare celebrul Android. Pe internet apareau deja detalii legale de acest model conform carora carcasa va fi realizata din plastic si va veni in mai multe nuante de culori.

In momentul in care iPhone 5C a fost lansat toate zvonurile s-au adeverit mai putin pretul. In momentul lansarii iPhone 5C costa 550 de dolari, un pret deloc mic pentru un telefon ce trebuia sa concureze cu telefoanele mai ieftine de la Android.

Alegerea facuta de Apple a fost foarte neinspirata. De altfel Tim Cook afirma ca Apple nu a fost niciodata o companie care sa produca telefoane ieftine. Atunci, care mai este scopul lui iPhone 5C? In orice caz acest telefon nu este deloc ieftin. Astfel, iPhone 5C nu s-a vandut mai deloc iar milioane de modele stau in magazinele operatorilor. Apple a redus productia de iPhone 5C inainte de sarbatorile de iarna, iar Foxconn a refuzat sa le mai produca deoarece nu se vand. Odata cu aparitia viitorului iPhone 6, costurile pentru acest model vor scadea destul de mult, dar asta nu inseamna ca Apple va scapa de aceste stocuri pe care s-a pus praful.

Faptul ca Apple refuza sa scada pretul pentru acest model arata ca Tim Cook nu vrea sa renunte la politica firmei de a avea smartphone-uri ieftine. Dar oare este mai bine sa ramai cu telefoanele nevandute sau o scadere de pret este mai buna, macar sa se recupereze costul productiei.

Diferentele dintre iPhone 5C si iPhone 5S sunt semnificative daca stam sa analizam putin si hardware-ul si materialele folosite pentru fabricarea celor doua modele. Mereu fanii Apple au apreciat aluminiul pentru carcasa de iPhone. Utilizarea plasticului, dar si promovarea lui iPhone 5C ca o alternativa ieftina la Android au condus la esecul acestui terminal.

s-ar putea sa-ti placa