Acasa Diverse Pirateria incepe „sa apuna”

Pirateria incepe „sa apuna”

by Dragos Schiopu

Chiar daca noi, romanii, suntem mari amatori de piraterie, se pare ca in curand acest sport nu se va mai realiza in masa ca si pana acum, lucru pe care eu unul nu il condamn, pirateria nu aduce un mare plus industriei si cresterii valorii pentru continut, aduce din pacate beneficii doar pentru utilizatori.

Windows 10De cateva zile, Torrent Trackerele au inceput sa blocheze accesul pentru foarte multi utilizatori ai noului sistem, Windows 10. Site-urile lor nu mai pot fi accesate de pe aceasta platforma, iar toata aceasta decizie a fost luata din pricina noii politici de confidentialitate anuntata de catre Microsoft.

Compania americana, pe langa ca a inceput sa colecteze si sa stocheze informatii despre utilizatorii sai, isi rezerva si dreptul de a trimite diferite informatii companiilor care se ocupa cu antipirateria.

”Windows 10 transfera continutul de pe discurile locale ale utilizatorilor direct la unul din aceste servere”, sustine reprezentantul Torrent Trackerului iTS.

De asemenea, si alti colegi de breasla l-au sistinut pe acesta, chiar si BB au anuntat ca au descoperit o activitate de la Windows 10 care colecteaza date esentiale despre utilizatori, dar si despre transferul fisierelor de pe anumite servere, incluzand si proprietarii cu drepturi de autor.

Simplificand putin, acest lucru permite companiilor antipiraterie sa investigheze si sa detecteze identitatea tuturor celor care descarca si folosesc continut ilegal de pe torrente.

Despre confidentialitatea noului Windows 10 s-a vorbit excesiv de mult inca de cand a fost lansat, fiind deja un subiect foarte controversat in randul utilizatorilor. S-a discutat foarte mult despre posibilitatea de a se bloca in viitor toate jocurile piratate si descarcate de pe torrente, dar, mai tarziu, s-a aratat ca se refera si la jocurile prezente in Xbox Live.

s-ar putea sa-ti placa