Acasa Telefoane Oukitel U6 este un smartphone cu doua ecrane

Oukitel U6 este un smartphone cu doua ecrane

by Dragos Schiopu

Oukitel U6 este un smartphone foarte bine gandit fiind mai mult decat un simplu eReader. Este un smartphone excelent pentru utilizarea de zi cu zi si un eReader foarte bun pentru cei pasionati de citit. Ecranul E-ink nu consuma multa energie si poate fi folosit o perioada foarte mare de timp. Este ideal pentru citit, fiind un ecran care imita foarte bine foaia. Nu este luminos, iar seara este nevoie utilizarea unei surse de lumini pentru a citi de pe acest ecran. Dar telefonul vine si cu un hardware destul de bun. Este unul entry level, dar este bun pentru ca are un consum redus de energie. Totusi, bateria mi se pare cam mica, 2000 mAh fiind cam putin pentru un astfel de telefon.

Oukitel U6

De cand a aparut acest nou nume, Oukitel, am ramas impresionat de ceea ce a realizat acest mic producator. Am fost surprins mai ales de design si de preturile mici, desi calitatea telefoanelor este exceptionala.

Acest telefon vine cu un hardware interesant. Este vorba despre procesorul entry level MediaTek MT6735 quad core de 1,3 Ghz. Nu este vorba despre modelul M sau P, ceea ce este foarte bine pentru ca este un MT6735 in toata regula nu unul cu frecventa micsorata. Procesorul este unul slab daca il comparam cu un MT6753, dar este unul ideal pentru un consum redus de energie si performanta foarte buna pentru uzul de zi cu zi. Memoria RAM are 2GB, iar cea interna are 16GB.

Camera foto este si ea destul de buna pentru un device entry level. Camera principala are 13MP cu flash, iar cea secundara are 5MP. A devenit o moda pentru telefoanele chinezesti sa detina o combinatie 13+5MP.

Bateria are 2000 mAh, cam putin pentru un astfel de telefon. Adica o fi el bun la consumul de energie, dar se putea totusi o baterie mai mare. Daca avea 2600 mAh era mai ok, desi 2000 mAh poate asigura o zi de utilizare. Totusi, eu nu sunt multumit de telefoanele cu baterii atat de mici.

Display-ul este cel care impresioneaza si am decis sa scriu la final despre el. De fapt, corect ar fi sa spun display-urile pentru ca sunt doua la numar. Primul are 5 inci cu rezolutie HD 720p, iar al doilea este de tip E-ink si are 4,7 inci 960x540p. Primul display este unul obisnuit, insa al doilea face diferenta. Un display E-ink, adica un ecran cu cerneala nu consuma foarte mult bateria telefonului. El are nevoie de baterie doar cand schimba imaginea pentru a aseza cerneala.

Telefonul poate fi achizitionat la pretul de doar 240 de dolari.

s-ar putea sa-ti placa