Acasa Tehnologie PhotoMath, aplicatia care rezolva exercitii de matematica

PhotoMath, aplicatia care rezolva exercitii de matematica

by Dragos Schiopu

Matematica a fost dintotdeauna o materie care le-a pus probleme elevilor. Nu sunt putini cei care se pierd printre cifre, printre plusuri si minusuri sau printre expresii algebrice care cuprind fractii supraetajate si formule matematice. Ei bine, exercitiile de algebra nu vor mai reprezenta o problema de acum inainte, cel putin asta afirma creatorii PhotoMath, o aplicatie care rezolva pana si cele mai complicate calcule.
u
Principiul dupa care functioneaza PhotoMath este foarte simplu: faci o poza exercitiului, o incarci in aplicatie, iar apoi aceasta va afisa raspunsul pe ecran. Trebuie mentionat faptul ca elevul nu va afla doar rezultatul, ci si modul in care a fost obtinut. PhotoMath este prima aplicatie de acest fel si poate gasi rezolvarea a peste sute de mii de exercitii.
PhotoMath-solution
Odata cu lansarea aplicatiei, specialistii in educatie si tehnologie s-au intrebat daca nu s-a ajuns prea departe si daca nu cumva, continuand in ritmul acesta, elevii nu vor mai avea nevoie de profesori care sa ii invete? Profesorii sustin ca nimic nu se compara cu exercitiul mintal, iar elevii ar trebui sa inteleaga ca matematica se gaseste in tot ce ne inconjoara. De asemenea, acestia au afirmat ca aplicatia este folositoare atata timp cat inveti ceva utilizand-o si nu doar folosind-o pentru a-ti termina tema mai repede.

Exista totusi un mic inconvenient la care se lucreaza, si anume PhotoMath nu recunoaste scrisul de mana. Chiar si asa, aplicatia a urcat repede in topul AppStore, clasandu-se cateva zile chiar pe primul loc. Momentan, PhotoMath este disponibila doar pentru Windows Phone si iOS, gratuit, urmand sa fie lansata o versiune si pentru Android, la inceputul anului viitor. Personal, am descarcat si eu aplicatia PhotoMath si am ramas surprinsa de modul extrem de clar in care este explicat exercitiul. Mai mult decat atat, rezolvarea nu a durat mai mult de cateva zeci de secunde. Oare cum va arata viitorul?
PhotoMath

s-ar putea sa-ti placa