Acasa Tehnologie Philips a lansat în Romania monitoarele ErgoSensor

Philips a lansat în Romania monitoarele ErgoSensor

by Dragos Schiopu

Philips a lansat săptămâna trecută monitoarele ErgoSensor în România. Monitorul inovator Philips ErgoSensor este primul afişaj inteligent din lume care sfătuieşte utilizatorii cu privire la modul în care să stea într-o poziţie ergonomic corectă în faţa ecranului calculatorului. Monitorul oferă sfaturi utilizatorilor pentru a-şi corecta poziţia pe scaun sau memento pauză.

ErgoSensor utilizează un senzor avansat incorporat în monitor pentru a detecta şi măsura poziţia utilizatorului şi oferă sfaturi de corectare. Tehnologia nouă realizează următoarele:

  • Măsoara distanţa între capul utilizatorului şi monitor: utilizând o tehnologie avansată de detectare, monitorul identifica poziţia capului şi măsoară distanţa intre pupile si monitor ca să determine dacă sunteţi poziţionat în zona ergonomică optimă – distanţă stabilită între 70 cm şi 90 cm faţă de monitor. Monitorul oferă apoi sfaturi ca să vă corectaţi poziţia necesară.
  • Determină poziția capului utilizatorului: tehnologia ErgoSensor ajută la detectarea poziţiei drepte sau înclinate a capului utilizatorului. Monitorul generează o avertizare în cazul în care gâtul este înclinat mai mult de 15 grade pentru mai mult de 5 minute.
  • Calculează cât timp a lucrat utilizatorul în mod continuu: cu abilitatea de a detecta perioada de timp petrecută în faţa monitorului, ErgoSensor vă reaminteşte de pauză după aproximativ 1 oră de utilizare continuă a calculatorului. Această opţiune vă ajută să reduceţi oboseala şi încordarea ochilor, cât şi a durerii de spate cauzată de poziţionarea pe scaun timp îndelungat în faţa monitorului.
  • Opreşte monitorul pentru a reduce energia în absenţa utilizatorului de pe scaun: Philips ErgoSensor nu se adresează doar stării de bine a utilizatorului, ci este conceput şi pentru protejarea mediului înconjurător. Un senzor inteligent detectează dacă sunteţi prezent pe scaun sau nu şi automat va comuta monitorul pe modul de economisire energie după 1 minut, apoi trece în modul stand-by după 3 minute, economisind astfel cu până la 80% din consumul de energie. Se va reaprinde instant când reveniţi la calculator, fără nicio intervenţie din partea utilizatorului.

Monitorul LED Philips ErgoSensor cu diagonala de 24 inch, rezoluție Full HD poate fi achiziționat de la eMag la prețul de 1259.99 lei.

Trebuie să recunosc că este un monitor foarte interesant și util, în special pentru cei care petrec destul de mult timp la calculator și uită să păstreze o poziție corectă în fața monitorului.

[signoff1]

s-ar putea sa-ti placa