Acasa Telefoane Peste doua zile va fi lansat primul telefon cu Ubuntu

Peste doua zile va fi lansat primul telefon cu Ubuntu

by Dragos Schiopu

image-phone-overviewChiar daca nu sunt in numar la fel de mare ca in cazul sistemului de operare Android, exista si iubitori ai sistemelor mai putin folosite precum Ubuntu. Astfel pentru iubitorii de Ubuntu, si nu numai, este si acest articol in care vom vorbi despre primul telefon cu Ubuntu care va fi lansat peste doua zile, adica pe 9 februarie 2015. Lansarea va avea loc datoria celor de la Cannonical precum si a celor de la BQ, deoarece sistemul de operare va fi lansat pe telefonul lor Aquarius E4.5.

In ceea ce priveste specificatiile primului telefon cu Ubuntu, trebuie sa spunem mai intai ca acesta este un mid-range. Astfel vorbim despre un display cu o diagonala de 4.5 inch si rezolutii de 540 x 960 pixeli, un procesor quad-core MediaTek ce functioneaza la o frecventa de 1.3 GHz, o memorie RAM de 1 GB si doua camere foto, cea principala de 8MP si cea secundara de 5MP.

Software-ul nu va fi cu mult mai diferit fata de celelalte sisteme de operare. Acesta va fi bazat pe gesturi si dispune de un meniu multitasking, appdrawer precum si de o bara notificari aflata in partea de sus a ecranului. Ubuntu de pe telefon vine insa si cu noutati precum functia care ofera informatii legate de locurile din apropriere.

Dupa lansarea acestui telefon, nu va mai dura mult pana cand si compania chineza Meizu va lansa un telefon tot cu Ubuntu.

Privind videoclipul de mai jos, eu unul sunt de parere ca acesta este inceputul unui sistem de operare de succes si care va fi totodata un adevarat oponent pentru Android, iOS si Windows Phone. Zic asta deoarece stiu ca exista foarte multi iubitori ai sistemului de operare Ubuntu dar si pentru ca pare un sistem de operare foarte stabil dar si bine conceput astfel incat sa ofere utilizatorilor o experienta cat mai placuta.

s-ar putea sa-ti placa