Acasa Tehnologie Pepper, robotul cu sentimente [VIDEO]

Pepper, robotul cu sentimente [VIDEO]

by Dragos Schiopu

Obisnuim adesea sa ne adresam cuiva cu apelativul de ,,Robot” atunci cand respectiva persoana da dovada de o duritate dusa la extrem si pare a nu avea niciun sentiment. Ei bine, de acum inainte ar trebui sa ne gandim la alt termen, deoarece saptamana trecuta compania japoneza Softbank a lansat un robot ce este capabil sa dezvolte sentimente si stari, asemenea oamenilor. Asadar, haideti sa il cunoastem pe robotul Pepper.
pepper_robot_2
Cei de la SoftBank, o companie japoneza de telecomunicatii si internet a proiectat un robot care poate citi starea de spirit a unei persoane si sa raspunda in consecinta. „Oamenii pot privi inapoi 100, chiar 200 de ani, iar apoi vor realiza ca azi asistam la un eveniment istoric”, a declarat Masayoshi Son, CEO Softbank, in momentul in care Pepper a fost dezvaluit publicului.
japan-emotional-robot
Pepper are o inaltime de aproximativ 120 cm si nu cantareste decat 28 de kilograme. La evenimentul de la Tokyo, in cadrul caruia a fost aratat lumii, micul umanoid a oferit publicului un moment dinamic in care a tras cu un arc specific japonez. Dupa aceasta, a inceput sa poarte o conversatie cu Masoyoshi, strangandu-i mana si indemnandu-l sa zambeasca.

Pepper primeste foarte repede un feedback de la utilizatorii sai prin intermediul tehnologiei de recunoastere faciala, a unui sistem de camere, de inregistrare audio si senzori incorporati in capul sau. Softbank spune ca, in loc sa fie programat, Pepper invata de-a lungul timpului cum sa se comporte. Conform declaratiilor oficialilor Softbank, acest robot incearca sa te faca fericit.
Pepper-Personal-Robot-image-1-672x372
Pepper are brate si maini complet articulate, dar nu are picioare. El se misca multumita unei platforme ce se roteste. Pepper este complet alb, iar pe pieptul robotului este montat un ecran care il ajuta in comunicare. Acest robot inovativ este programat sa vorbeasca in 17 limbi.

Nu se stie inca data la care va fi lansat pe piata robotul Pepper, dar inventatorii sai spera sa il puna in vanzare in Japonia incepand cu anul viitor. Se pare ca pretul sa va fi sub 2000 de dolari. Nu se stie inca daca Pepper va fi disponibil si in afara Japoniei.
pepperrobot3
Mai jos puteti viziona un scurt videoclip in care va este prezentat succint robotul Pepper.

s-ar putea sa-ti placa