Acasa Tehnologie PayPal a lansat Beacon

PayPal a lansat Beacon

by Dragos Schiopu

paypalPaypal este cel mai cunoscut serviciu online de plati. Cu ajutorul acestui serviciu poti strange bani prin butonul Donate (celebrul buton pe care il vedem la unele aplicatii free sau pur si simplu pe bloguri sau dezvoltatorii mici de aplicatii). Acest serviciu funtioneaza ca un cont bancar, dar nu avem un card, ci pur si simplu un cont virtual. In cazul acestui serviciu, totul este electronic, din fata calculatorului cu ajutorul unei conexiuni la internet. Cu toate acestea, avem nevoie de un cont bancar real, unde vor veni bani. Impornat este ca ne putem incarca acest cont de PayPal fara a plati alte taxe, comisionul fiind 0. Prin folosirea acestui serviciu in platile online, scad riscurile sa ne fie furate datele, acest serviciu fiind foarte sigur.

Acum ca am inteles ce este PayPal, sa trecem la subiectul articolului. Beacon este un gadget care se poate conecta la telefoanele ce ruleaza sistemele de operare Android si iOS prin Bluetooth Low Energy, astfel nu mai aven nevoie de un card pentru plata produselor. Acest dispozitiv a fost creat, deoarece tehnologia prin care utilizatorii puteau plati direct prin Wifi consuma bateria smartphone-ului in mod exagerat.

paypal beacon

Beacon foloseste o aplicatie speciala (ce poate fi instalata pe Android sau iOS) ce nu trebuie pornita de fiecare data cand trebuie sa platim un produs. La intrarea intr-un magazin (dotat cu tehnologia necesara utilizarii noului gadget), utilizatorii vor primi un mesaj, iar plata se va face la casa prin confirmarea numelui si evident a sumei.

 

s-ar putea sa-ti placa