Acasa Telefoane Oradea este un oras „smart”

Oradea este un oras „smart”

by Dragos Schiopu

oradea-city-reportSunt multe stirile de peste granite in care romani sau orase din Romania sunt criticate. Totusi la noi se mai intampla si lucruri bune iar din cand in cand mai oferim si stiri in care suntem apreciati. Un bun exemplu ar fi orasul Oradea care, dupa lansarea unei aplicatii pentru smartphone, a uimit placut foarte multe persoane.

Mai exact este vorba despre o aplicatie ce este disponibila gratuit pentru fiecare smartphone cu android care are ca rol semnalizarea problemelor depistate de locuitorii Oradei. Modul de functionare este destul de simplu: o persoana observa o anumita problema (de exemplu o teava de apa sparta, gunoi aruncat in locurile nepotrivite samd.), intra in aplicatia respectiva, realizeaza o fotografie si trimite semnalizarea. Semnalizarea ajunge la conducerea orasului Oradea iar acestia se obliga sa rezolve problema semnalizata. De asemenea acestia primesc detalii legate de adresa cu ajutorul GPS-ului de care majoritatea telefoanelor dispun.

Personal ideea mi se pare una admirabila si merita introdusa si in alte orase ale tarii deoarece asa conducerea orasului ar putea afla mult mai usor si rapid despre problemele cu care se confrunta locuitorii acestuia. De asemenea si procedeul de semnalizare a problemelor a fost simplificat enorm de mult.

Aplicatia poate fi descarcata de aici.

s-ar putea sa-ti placa