Acasa Portabile Odin, proiectorul cu Android

Odin, proiectorul cu Android

by Dragos Schiopu

odin2

Caracteristicile evolutiei tehnologiei si-au facut aparitia si in lumea video-proiectoarelor. Intrucat piesele au devenit mai mici iar capacitatile de procesare ale componentelor hardware s-au marit, pe piata au aparut tot mai multe dispozitive de proiectare video, la preturi mult mai reduse fata de cele de acum cativa ani.

Odin, spre exemplu este un videoproiector de mici dimensiuni, foarte usor de utilizat datorita sistemului Android pe care il are instalat. Cu ajutorul acestuia, proiectia jocurilor, filmelor sau imaginilor nu mai este legata strict de un calculator, intrucat sistemul cu Android pe care l-au introdus pentru Odin, permite utilizarea directa.

Proiectorul Dos Owls’ Odin, asa cum a fost denumit de dezvoltatori, este un gadget de mici dimensiuni ce poate inlocui cu succes un televizor sau un monitor. Are acces exclusiv la Google Play si la celelalte servicii oferite de Google pentru platforma de Android, poate fi folosit cu succes in lumea de business, cat si relaxare intrucat dimensiunile pe care le are ii permite sa fie portabil si de folos in orice situatie.

Are o dimensiune de 10x15x4 cm, si este foarte usor de transportat, intrucat nici greutatea nu este prea mare. Odin ofera un procesor Quad-Core Cortex A9 tactat la 1.6 GHz, 2 GB de memorie RAM, 8/16/64 spatiu de stocare, are versiunea de Android 4.4 KitKat si beneficiaza de conexiune Wi-fi si Bluetooth. Pe langa toate acestea pe partea de conectica mai are si un port HDMI si USB. Dispune de difuzoare stereo de 4W, conectate prin Bluetooth avand o baterie cu o autonomie de functionare de 45 de minute la capacitate maxima, si 6 ore daca este folosit spre exemplu pentru a asculta muzica.

Proiectorul Odin foloseste un display DMD de 0.3 inch cu o rezolutie de 854×480. Pretul in perioada lansarii va fi de 495 de dolari pe KickStarter, iar campania de adunare a fondurilor va fi lansata pe 28 mai anul acesta.

 

s-ar putea sa-ti placa