Acasa Diverse Folosirea aplicatiilor din IOS pe un telefon cu Android

Folosirea aplicatiilor din IOS pe un telefon cu Android

by Dragos Schiopu

projcider-624x351

Daca Apple nu a facut publica nici-o metoda prin care utilizatorii de Android sa poata avea acces la anumite aplicatii din sistemul lor, cativa dezvoltatori au creat un concept unic cu ajutorul caruia utilizatorii de Android pot sa foloseasca fara nici-o problema aplicatiile celor de la Apple.

IOS, fiind un sistem limitat, si fara prea multe de aratat atunci cand vine vorba de a se transpune pe o alta interfata decat cea clasica de la Apple, a fost indeajuns de cautat pentru hackeri si dezvoltatori, incat sa se creeze un sistem de preluare si citire a aplicatiilor pe un alt dispozitiv.

Studentii de la facultatea de informatica din Columbia, se joaca cu destinul celor de la Apple. Cu ajutorul lor, conceptul de aplicatie IOS, care poate fi preluata si de un Android, a fost expus catre public.

Cider, asa cum a fost denumit de dezvoltatori, se bazeaza pe un layer de compatibilitate, legal de altfel, ce ofera oportunitatea clientilor de Android sa foloseasca si altfel de aplicatii. Mai pe scurt, Cider pacaleste aplicatiile de tip IOS, sa functioneze pe kernelul de la Linux al Androidului, transpunerea putand fi facuta foarte usor, intrucat cei de la Apple se folosesc de XNU.

Conceptul creat de acestia nu poate fi situat intocmai in fruntea celor mai ilegale lucruri, intrucat aplicatiile sunt programate si publicate in magazinul oficial al companiilor, iar daca se incala legea cu siguranta unii vor fi pedepsiti. Atata timp cat aceasta modalitate este folosita numai pentru aplicatiile gratuite din IOS, si nu sunt expuse catre comercializare, cu bani, pe Android, totul va fi conform standardelor in vigoare.

Dezvoltarea acestei platforme nu este tocmai terminata, intrucat aplicatiile pentru camera, Bluetooth si GPS nu vor functiona, deoarece va fi necesara si o conexiune directa si compatibila cu driverele dispozitivului. La momentul de fata aplicatiile care sunt preluate si deschise in Android, se misca sacadat, dar cercetatorii ne spun ca vor integra un sistem prin care sa rezolve aceasta problema.

In filmuletul de mai jos va este prezentata metoda prin care aplicatiile de pe IOS pot rula si pe un Android fara probleme, chiar si pe un Nexus 7 din 2012.

s-ar putea sa-ti placa