Acasa Telefoane O veste nu prea buna pentru utilizatorii de Android

O veste nu prea buna pentru utilizatorii de Android

by Dragos Schiopu

Din pacate, aceasta veste vine dintr-un segment care ar trebui sa fie foarte bine pregatit pentru orice situatie, mai exact, exista probleme de securitate. Probleme stiute si in trecut, dar acum s-a mai demonstrat un lucru la fel de suparator.

spyAsa ca, un studiu facut de catre cei de la Avast au demonstrat ca toate datele pe care noi le stergem de pe un telefon sau o tableta care ruleaza sistemul de operare Android nu sunt chiar asa de bine sterse pe cat am putea crede. Compania Avast a decis sa cumpere mai multe telefoane de pe gigantul eBay, urmand ca mai apoi sa incerce sa recupereze datele care au fost prezente pe respectivele telefoane, iar rezultatul este unul cat se poate de dezamagitor din punct de vedere al securitatii.

Dupa o buna analiza, angajatii de la Avast au depistat aproximativ 40.000 de poze, iar printre acestea se numarau chiar si 250 de poze cu barbati nud, 250 de contacte si identitati, 750 de emailuri si mesaje text. Tot prin aceasta ceercetare, Jude McColgan, directorul Avast, ne-a demonstrat cat de mult se intereseaza oamenii de securitatea datelor personale.

„Utilizatorii au crezut ca au reusit sa stearga totul cu un reset, dar nu au facut asta decat la nivel de aplicatii“, a spus McColgan. Avand in vedere cate date personale trec prin telefoane, de la Facebook pana la poze si mesaje text, e surprinzator ca atatia ani nicio astfel de companie preocupata de securitate n-a derulat un astfel de experiment. Conform directorului Avast, ei n-au trebuit sa recurga la cine stie ce tehnologie pentru a face asta, folosind, spre exemplu, FTK Imager.

Nu stiu cum suna pentru voi, dar pentru mine totul nu pare chiar asa de roz. Zilnic se vand cateva mi de telefoane pe internet, si, cu siguranta, majoritatea sunt in acelasi stadiu ca si cele care au participat la studiul Avast.

(sursa)

s-ar putea sa-ti placa