In zilele noastre durata de utilizare a bateriei reprezinta una dintre cele mai importante caracteristici. De cele mai multe ori producatorii pun mai mult accentul pe performanta si ecran de cea mai buna calitate, uitand cat de importanta este rezistenta bateriei pentru ai oferi o durata mai lunga de utilizare telefonului. Pe internet si in special in magazinul celor de la Google au aparut tot felul de aplicatii ce promit sa mai eficientizeze cu putin consumul de baterie al terminalului cu Android, dar din pacate doar cateva dintre acestea pot sa economiseasca o parte ceva mai mare a bateriei. Ecranul device-ului este cel mai mare consumator de energie, cu cat rezolutia acestuia este mai mare si luminozitatea folosita la maxim cu atat va consuma si mai multa energie.
Daca ti-ai dorit vreodata sa te uiti la un clip video pe yotube cu ecranul telefonului oprit, ascultand doar muzica, fara a sti ce se intampla in imagine, din pacate nu aveai cum sa reusesti cu ceea ce are Android-ul deja preinstalat in sistem. Cei de la Google nu s-au gandit si la un astfel de concept in momentul in care au lansat Android-ul pentru telefoane si tablete. Desigur, majoritatea playerelor de muzica pot face acest lucru, dar din pacate cele video se opresc in momentul in care vrem sa inchidem telefonul si sa auzim doar muzica din el.
Screen Backlight OFF reprezinta exact conceptul de care avem nevoie pentru a mai economisi din energie. Aplicatia are rolul de a stinge ecranul telefonului in momentul in care dam play unui clip video, oferindu-ne astfel oportunitatea de a auzi ceea ce se petrece in playlist. Aplicatia vine cu o gramada de functii, iti permite sa setezi intensitatea lumii ecranului de la maxim la 0 si invers, sa ajustezi automat luminozitatea pentru anumite aplicatii s.a.m.d. Pentru ca ecranul sa revina la forma sa initiala de lumina, trebuie doar sa se faca o simpla apasare cu degetul pe ecran.
Screen Backlight OFF conform testelor facute de cativa utilizatori Android se pare ca a dat roade in ceea ce priveste consumul de baterie, a eficientizat cu mult energia consumata atunci cand a fost pornit un player video, s-au cand anumite aplicatii trebuiau sa ramana pornite pentru o perioada mai lunga de timp.