Acasa Portabile nVidia Shield Tablet cu Tegra X1 se va lansa in curand

nVidia Shield Tablet cu Tegra X1 se va lansa in curand

by Dragos Schiopu

nVidia nu mai este de mult un simplu producator de placi video, dar acest producator are un atuu foarte mare in device-urile pe care le introduce pe piata si anume chipsetul grafic. nVidia Tegra X1 este primul procesor ce dezvolta o putere de un teraflop.

nVidia Tegra X1

nVidia Shield Tablet cu procesorul Tegra X1 se va lansa in curand. Aceasta tableta este ideala pentru cei care vor o tableta extrem de puternica pe partea hardware. Tegra X1 este cel mai puternic procesor si dezvolta o putere de un teraflop datorita arhitecturii pe 64 de biti si a celor 256 de nuclee CUDA cu arhitectura Maxwell. Tableta este anuntata pentru 17 martie.

Chipsetul grafic din Tegra X1 prezinta numeroase avantaje. Un articol complet despre acest procesor il gasiti aici. Cu cea mai noua tehnologie de la nVidia si cele mai noi nuclee CPU de la ARM, acest procesor ar trebui sa fie o solutie foarte buna care ar trebui sa fie folosita de mai multi producatori.

Sistemul de operare de pe aceasta tableta va fi cu siguranta Android 5.0 Lollipop. Spun asta pentru ca prima tableta nVidia Shield a primit deja update-ul la Android 5.0 Lollipop.

Pentru cei care nu sunt la curent cu lansarile celor de la nVidia, trebuie sa mai mentionez ca prima tableta nVidia Shield a venit cu procesorul Tegra K1, urmand ca noua generatie sa vina cu procesorul Tegra X1 (probabil cel mai puternic procesor din 2015 daca Qualcomm Snapdragon 815 nu va avea un GPU la fel de puternic).

s-ar putea sa-ti placa