Acasa Telefoane Nova Launcher Prime cel mai bun launcher din Android

Nova Launcher Prime cel mai bun launcher din Android

by Dragos Schiopu

Android este un sistem de operare bazat pe Linux ceea ce inseamna ca este si foarte customizabil. Astfel, putem sa schimbam interfata grafica daca ne plictisim de cea preinstalata. Sunt foarte multe launchere in Google Play  asa ca va il voi prezenta pe cel mai bun la capitolul personalizare.

Nova Prime

Nova Launcher Prime este cel mai bun program din categoria „launcher” din Google Play. Nova are o multime de setari de configurare si este foarte rapid. Nu am intalnit la acest launcher lag fiind foarte rapid si fluent. Am incercat mai multe astfel de aplicatii si pot sa va spun ca am ramas la Nova Prime.

Nova Prime a fost conceput pentru a se putea personaliza la maxim. Ceea ce mi-a placut la el este ca putem sa avem 5 aplicatii pe un rand atat in meniul cu aplicatii cat si pe „desktop”. Special am cautat un astfel de launcher, deoarece eu am ecranul destul de lat si doream sa am 5 aplicatii pe un rand. Se pot schimba numarul de aplicatii pe lini si coloane dupa cum dorim. Acest aspect mi se pare foarte util. Interfata este foarte prietenoasa si seamana cu Android 4.2 Jelly Bean.

O alta caracteristica pentru acest launcher sunt gesturile. Sincer sa fiu nu mi-am dat seama din prima ca are si asa ceva. Gesturile sunt foarte utile daca ne dorim sa deschidem instant o aplicatie. De exemplu, eu ma folosesc de ele pentru a deschide browser-ul Chrome si pentru a intra in camera foto. Avand o multime de aplicatii instalate imi este uneori mai greu sa gasesc camera. Utilizand functia de gesturi cu care vine Nova Prime pot intra direct in camera foto daca am nevoie sa surprind un peisanj interesant.

Un alt aspect placut este si multitudinea de efecte. Launcherul nu are pic de lag, ceea ce m-a facut sa nu mai renunt la el. Puteti sa instalati Nova Launcher de aici sau puteti sa cumparati versiunea Prime care costa doar 13 lei.

s-ar putea sa-ti placa