Acasa Tehnologie Noul UI al lui BlackBerry 10

Noul UI al lui BlackBerry 10

by Dragos Schiopu

Scriam aici despre BlackBerry 10, noul sistem de operare pe care RIM se pregătește să îl lanseze în curând. Cei de la Cnet au realizat câteva capturi de ecran cu noul sistem de operare și caracteristicile sale. Bazat pe gesturi, BB10 este rapid, fluid și ușor de folosit cu o singură mână.

Ecranul principal este inspirat din interfața Metro a Windows Phone și are 4 mari tile-uri ce prezintă diverse informații. Aceste tile-uri pot fi rearanjate și se pot seta altele în locul celor care vin în mod implicit setate.

Din ecranul principal, printr-un swipe la dreapta se ajunge la lista de aplicații, iar prin swipe la stânga se ajunge la un inbox unificat, ce combină emailurile, tweet-urile, actualizările de pe Facebook, sms-uri etc. Adică exact modelul pe care se bazează și N9.

Un alt punct forte al lui BB10 este reprezentat de tastatura inteligentă, ce învață cuvintele cel mai des utilizate și va încerca să sugereze cuvintele potrivite în timp ce cuvântul este tastat. Cuvintele vor fi afisate deasupra următoarei litere din cuvânt care nu a fost tastată. Dacă, de exemplu, tastezi „ba”, deasupra lui „n” poate fi afişat cuvântul „ban”, iar deasupra lui „r” cuvântul „bar”. Selectarea unui cuvânt sugerat se face prin swipe up pe acel cuvânt.

Tastatura virtuală mai are şi alte surprize: pentru a comuta pe tastatura numerică, se face un swipe down, iar pentru a comuta pe simboluri, se face încă o dată swipe down. Pentru a șterge un cuvânt se face swipe de la dreapta la stânga.

Încă un punct forte al lui BB10 este reprezentat de camera sa foto, care are un feature unic: permite modificarea individuală a expresiei fețelor celor din poză, astfel orice fotografie poate ieși perfect.

Primele device-uri cu acest sistem de operare vor fi disponibile spre sfârșitul anului. Să sperăm că nu este prea târziu pentru RIM și că ceilalți competitori nu vor avea timp să implementeze aceste feature-uri unice ale lui BB10.

Sursa: http://crave.cnet.co.uk/mobiles/blackberry-10-gestures-smart-keyboard-photo-time-shifting-50007947/

 

s-ar putea sa-ti placa