Acasa Diverse Nou sau second-hand? Ce trebuie sa faci cand cumperi un telefon second-hand?

Nou sau second-hand? Ce trebuie sa faci cand cumperi un telefon second-hand?

by Dragos Schiopu

Multa lume priveste cu dezgust ideea de second-hand. Sora mea, de exemplu, de fiecare data cand cumpar un telefon sau ceva la mana a doua, imi spune ,,E stricat, sigur are ceva, ca altfel nu il vindea ala!”. De fiecare data incerc sa-i explic ca nu este asa, dar tot cu ideea ei ramane in cap.

Da, ok, unele lucruri pot fi stricate sau sa aiba ceva. Daca te pricepi cat de cat, poti sa-ti dai seama daca produsul este defect. La un telefon, de exemplu, uite ce trebuie sa verifici:

  • Incearca sa pui doua cartele in telefon, sa te asiguri ca nu este codat.
  • Pune-l la incarcat pentru a te asigura ca nu are probleme cu mufa de incarcare.
  • Suna pe cineva de pe telefon, astfel verifici ca atat casca, dar si microfonul telefonului functioneaza.
  • Pune pe display o imagine alba, astfel vei putea observa eventualele pete de culoare sau pixeli morti.
  • Opreste-l si porneste-l, uitandu-te la procentajul bateriei. In cazul unei probleme, acesta va scadea brusc dupa repornire.

In cazul in care cumparati un telefon de generatie mai noua, fabricat recent, nu trebuie sa va faceti chiar atat de multe griji in aceasta privinta; fiind cumparat de putin timp si folosit la fel de putin, nu a avut timp sa se strice.

Stiu, esti mult mai sigur cand cumperi un telefon nou. Ai garantie, eventual faci si o asigurare, ca in cazul in care il spargi, sa fie inlocuit. Un telefon nou este cam de doua ori mai scump decat acelasi telefon, dar la mana a doua. Aici, depinde de fiecare persoana cum vrea sa-si cheltuiasca timpul si banii.

Eu am un telefon luat la mana a doua, il folosesc de aproximativ trei luni si nu am avut absolut nicio problema cu el. Pot spune ca am avut noroc sau ca s-a mai deschis lumea la minte si nu mai da ,,tepe”.

s-ar putea sa-ti placa