Acasa Telefoane NotCompatible, cea mai recenta amenintare pentru Android

NotCompatible, cea mai recenta amenintare pentru Android

by Dragos Schiopu

Sute de mii de telefoane Android au fost infectate cu malware-ul NotCompatible, care foloseste telefoanele pentru a trimite spam si pentru a cumpara bilete la evenimente.
android

Virusul a aparut prima oara in 2012 si in prezent se afla la cel de-al treilea atac,aceasta ultima versiune a fost rescrisa recent si este la fel de sofisticata ca si malware-ul care vizeaza computerele desktop.

Firma de securitate mobila Lookout a declarat ca NotCompatible este cel mai sofisticat din cate a vazut pana acum, acesta angajeaza criptarea end-to-end, tehnologiile de retea peer-to-peer si proceduri de operare ascunde, pentru a evita reperarea si indepartarea sa.

NotCompatible se raspandeste prin intermediul spam-urilor si site-urilor web care cuprind download-uri capcana, a informat Linden, analist de securitate in cadrul Lookout. Utilizatorii Android sunt sfatuiti sa fie atenti la orice aplicatie care solicita instalarea unei actualizari software inainte de a fi executata.

Conform statisticilor, 70% dintre persoane folosesc aceleasi parole pe mai multe site-uri si servicii, asa ca infractorilor din online nu le este deloc greu sa obtina date personale si financiare.

Iar daca in general campaniile malware mobile dureaza doar cateva saptamani, creatorii NotCompatible opereaza de mai bine de doi ani.

Recomandarile DigiPedia.ro sunt: accesati numai site-uri securizate atunci cand faceti plati, folositi parole diferite pentru site-uri, nu instalati aplicatii din surse neautorizate si necunoscute, si, in special, instalati un antivirus pe telefon.

s-ar putea sa-ti placa