Acasa Tehnologie Nokia N9: actualizarea PR 1.2 este lansată oficial

Nokia N9: actualizarea PR 1.2 este lansată oficial

by Dragos Schiopu

Nokia a anunţat astăzi că noua actualizare de software pentru N9, numită și PR 1.2, este disponibilă tuturor utilizatorilor de N9. Update-ul a fost lansat de săptămâna trecută pentru un număr limitat de țări, însă de săptămâna aceasta este disponibil pentru peste 70% din telefoanele N9 de pe piață, restul urmând să primească acest update săptămâna viitoare.

De ce să actualizezi?

Motivul principal pentru a actualiza softul telefonului tău N9 este că noua versiune, PR 1.2, aduce multiple îmbunătățiri, o mai mare stabilitate, funcții noi, consum redus și un nou mod de organizare a aplicațiilor.

În PR 1.2 aplicațiile pot fi organizate de acum în foldere. Un folder poate conține un număr nelimitat (cred) de aplicații, iar iconița folderului va afișa iconițele a 4 aplicații din acel folder, în ordinea plasării lor în folder.

Pasionații de fotografie au câteva motive în plus de bucurie: aplicația pentru camera foto a primit câteva îmbunătățiri, printre altele continuous shooting și îmbunătățiri în viteza de capturare a imaginilor. La apăsarea continuă a butonului pentru captură, telefonul va face 9 fotografii succesive, 3 pe secundă.

În versiunea PR 1.2 a softului este inclusă și o tehnologie de recunoaștere a feței, astfel prietenii pot fi etichetați în imagini direct din telefon.

Tot în această versiune a fost activată și funcția de apel video, pentru asta se folosește aplicația Gtalk Video Call din Nokia Store (aplicația este oferită de Nokia gratuit). Dar asta nu e tot: poți schimba între camera frontală și camera principală a telefonului, astfel cel cu care vorbești poate vedea ce se petrece în jur.

O altă aplicație îmbunătățită în versiunea de soft PR 1.2 este Nokia Drive, care acum are opțiuni avansate de stabilire a rutei și permite evitarea autostrăzilor cu taxă etc. Nokia Drive permite și sincronizarea de locații setate ca favorite cu maps.nokia.com și alerte pentru depășirea limitei de viteză.


Pe lista îmbunătățirilor trecem și un sistem copy-paste îmbunătățit și suportul pentru 5 limbi noi: Thai (ภาษาไทย), Hebrew (עִבְרִית), Persian (فارسی), Vietnamese (tiếng Việt) și Kazakh (Қазақтар).

Pachetul cu actualizarea are aproximativ 285 MB, iar instalarea sa durează în jur de 30 de minute.

Așadar, o grămadă de motive pentru a actualiza telefonu tău. Ai actualizat deja? Dacă nu, ce mai aștepți? 🙂

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.