Acasa Diverse Pe 7 martie aflam daca se lanseaza iPad 3/iPad HD

Pe 7 martie aflam daca se lanseaza iPad 3/iPad HD

by Dragos Schiopu

Update: 7 martie, ora 20:00, a Romaniai, Apple va sustine conferinta la care se va lansa noua generatie a tabletei ce se va numi iPad 3 sau iPad HD.

Apple a anuntat un mare eveniment miercuri, 7 martie, iar specialistii preconizeaza mult asteptata lansare a lui iPad 3 sau dupa cum cred unii iPad HD.

Din vestile care circula pe internet stim despre tableta Apple ca va avea parte de Retina Display, mai pe intelesul tuturor de patru ori mai multi pixeli decat generatia curenta, adica dupa un simplu calcul ar veni o densitate de 263 pixeli per 1 inch si la care se adauga si suportul formatului de Full HD 1080p.

Diagonala tabletei ramane de 9.7 inch, desi barfele spun ca Apple ar fi interesat sa lanseze o tableta iPad Mini. Inca o noutate ar fi disparitia butonului principal, eventual inlocuit cu unul de tip touch.

Camera foto va fi una noua, dar nu una extrema, cu siguranta va fi folosita tehnologia de pe camera foto de 8 Megapixeli de pe iPhone 4s, iar noutatea maxima vine de la camera foto/video frontala ce va putea capta filme Full HD de 720p, astfel se vor putea realiza convorbiri video prin aplicatii gen Skype, dar si Apple Facetime la rezolutii HD.

Apple iPad 3 pret
Pretul inca nu este cunoscut, dar cu siguranta politica companiei va fi mentinuta, diferentele dintre iPad 2 si iPad 3 nu va fi mare, ca si in cazul telefoanelor iPhone, diferentele dintre ele la liber tot timpul au fost undeva in 100-150 de Dolari, curios ar fi de stiu daca tableta iPad 2 va mai ramane pe piata si pentru inca cat timp.

Cu totii sti ca in ultimii ani isteria tabletelor a luat o amploare de neimaginat, combinatia dintre telefoane si laptopuri a putut fi realizata prin aceste gadgeturi si din acest motiv preturile sunt inca mari pentru nivelul economiei romanilor.

Piata tabletelor este o adevarata competitie, din marii rivali ai tabletei iPad 3 se numara Samsung Galaxy Tab, dar si producatorul de telefoane Blackberry care si-a incercat norocul cu tableta BlackBerry PlayBook, un device foarte laudat de presa, dar care are ca dezavantaj pe langa pret si lipsa de aplicatii, ele fiind putine si scumpe in momentul de fata.

Si totusi, intrebarea noastra nu este legata de ce aduce nou tableta iPad 3 ci, cum va reusi sa revolutioneze piata acestui segment?

s-ar putea sa-ti placa