Acasa Tehnologie Nokia Maps and Places – plugin WordPress

Nokia Maps and Places – plugin WordPress

by Dragos Schiopu

Vă prezint astăzi un plugin WordPress, Nokia Maps and Places, un plugin foarte util atunci când vrei să postezi pe blog informații despre o locație anume sau vrei să indici un local pe hartă. Acest plugin folosește API-ul javascript al Nokia Places, iar hărțile afișate sunt tot de la Nokia.

Modul de instalare este foarte simplu, nu necesită configurări adiționale. După instalare, în editorul de post-uri va fi inserat un buton (imagine mai jos) ce permite accesarea dialogului de inserare a unei hărți.

Dialogul de inserare a unei hărți este intuitiv, permite căutarea unui local folosind cuvinte cheie, apoi se poate alege localul dintr-o listă și se poate personaliza modul de afișare în pagină. Există 3 template-uri predefinite.

Toate datele utilizate pentru afișarea unei hărți sunt stocate într-un shortcode, nefiind stocate în baza de date.

Pluginul poate fi descărcat de aici. Mai jos un clip demo de prezintă modul de inserare al hărților și un mic demo al acestui plugin.

[nokia-maps template=”nokia.blue.place” sizes=”{‘width’: ‘auto’,’height’: ‘370’}” placeId=”276u33db-40f8d7c139734ada9bc1c8529e5e8252″ ]

s-ar putea sa-ti placa